Egyre közelebb lép riválisaihoz az U18-as kosárcsapat

Gyulasport NKft.–Szedeák/A 45-76 (13-29, 13-18, 11-14, 8-15)

Az U18-as kosárlabda-bajnokság soros fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Szedeák/A együttesét látta vendégül március 14-én. A korosztályos együttes javítani tudott őszi eredményén, de ez sem volt elég a győzelemhez.

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft. U18.: Fórián 20, Cseman 8/3, Samu 6, Turbucz 2, Csontos 2 Csere: Szénási 3/3, Illik 4 és Beleznai. Edző: Hajdu Zoltán.

A hazai gárda kettős győzelemmel érkezett a találkozóra, míg riválisa a félegyházi arénából hozta el a győzelemért járó pontokat. A két rivális februárban már összecsapott egymással, akkor 110-46-os szegedi siker született.

A soros találkozót is a Szedeák együttese kezdte jobban, ám a szervezettebb védekezést bemutató gyulai gárda szorosan fogta riválisát. A 20 pontig jutó Fórián hajtotta fürdővárosi csapat a folytatásban még közelebb lopódzott ellenfeléhez, ám gyengébb támadójátékának köszönhetően nem sikerült igazán megnehezítenie ellenfele dolgát.

– Gratulálunk a szegedieknek, a jobb csapat nyert. Védekezésben így is sokkal szervezettebbek voltunk, mint a korábbi szegedi meccsen, akkor 110-et kaptunk, most csak 76-ot. A támadópotenciál azonban továbbra is szegényes, a nálunk erősebb csapatok ellen 50 pont körüli teljesítményekkel nem lehet győzni. Még két meccsünk lesz a bajnokságból, reméljük, hogy ott tudunk még javítani – értékelt Hajdu Zoltán.

A Gyulasport NKft. U18-es csapata a következő fordulóban a Félegyházi TSI együttesét fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

(Gyulai Hírlap)