Alapemberi nélkül csatázott az éllovassal a gyulai kézilabdacsapat

FKSE-Algyő–Corner-Gyulasport NKft 40-15 (24-9)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban szereplő Corner-Gyulasport NKft. csapata az FKSE-Algyő együttesének otthonában lépett pályára április 17-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája egy hazai győzelem után érkezett a listavezető elleni párharcra.

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.: Szabó L., Vozár M. 3, Milyó A. 6/2, Mitykó B. 1, Papné-Lukoviczki B. 4/1, Vólent L. és Anderlik A. Csere: Antal X., Szappanos R., Horváth R., Kertes S. 1, Szőke D., Lukács N. és Megyeri R. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai együttes hazai győzelemmel zárta bajnoki hullámvölgyét, míg riválisa szegedi riválisát fektette kétvállra. A két fél az őszi fordulóban is nagyot csatázott egymással, így kiváló mérkőzésre volt kilátás. Zöldi-Tóth Katalin előzetesen elmondta, a fürdővárosi együttes gyakorlásként tekint az éllovassal vívott párharca, a találkozó kiváló felkészülést nyújthat a Bácsalmás elleni hazai derbire.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a vendégcsapat az esélytelenek nyugalmával készült a bajnok esélyes elleni találkozóra. A hét alapemberét nélkülözni kényszerülő fürdővárosi gárda az utánpótlás csapatból töltötte fel sorait.

– A fiatalok igyekeztek is helytállni, de nem tudták felvenni a harcot az idősebb, magasabb osztályt megjárt, így sokkal rutinosabb ellenfeleikkel szemben. Sajnos ezen a mérkőzésen kijött a két csapat közötti különbség. Győzött a rutin a lámpalázzal küzdő fiatalság ellen. Voltak szép gyulai momentumok a mérkőzésen, amelyek biztatóak a jövő csapatépítése szempontjából – sorolta Máthé István.

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 8-4, 18. perc: 15-5, 23. perc: 18-8, 30. perc: 24-9, 40. perc: 30-10, 50. perc: 35-13, és 60.perc: 40-15.

– Nagyon erős és jó csapat ellen léptünk pályára. Tudtuk, hogy ezen a mérkőzésen a gyakorlás lesz a főszerepben, de van bennem némi hiányérzet. Igaz, hogy nem voltak a keretben rutinos játékosok, de a fiataloknak jobban kell akarniuk és nagyobb tűzzel kell játszaniuk. Amit most véghez tudtunk vinni, azt a hozzánk hasonló csapatok ellen is meg tudjuk csinálni. Ezt a mérkőzést el kell felejteni és a hátralevő négy mérkőzésre koncentrálni – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Corner-Gyulasport NKft. felnőttcsapata a következő körben a közvetlen rivális Bácsalmási PVSE együttesével találkozik.

(Gyulai Hírlap)