Gólpárbajt vívott a bajnokesélyessel az U19-es focicsapat

Gyulasport NKft.–Szolnoki MÁV UFC Kft. 3-3 (2-3)

Az U19-es labdarúgó-bajnokság dél-keleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. csapata a Szolnoki MÁV UFC Kft. együttesét fogadta április 26-án. Szabó Attila gárdája egy hazai gázolás után várta bajnoki címre törő riválisát.

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Oláh Zalán, Máté Tamás, Szabó Máté, Kukla Soma, Oszlács Márton, Boros Tamás, Kocsis Bálint, Magyar Gergő, Kurta Barnabás, Bíró Bence és Horváth Róbert. Csere: Rostás András, Kukla Áron és Kocsis Bence. Edző: Szabó Attila.

A hazai együttes hat győzelemmel és egy döntetlennel a háta mögött állt a tabella ötödik helyén. A fürdővárosi gárda az előző fordulóban 1-9-es győzelemmel tért haza az orosházi „stadionból”. A vendégcsapat azonban komoly játékerőt képviselt, a tabella második helyéről, 141 lőtt góllal a zsebében érkezett a derbire.

A két rivális nem sokat teketóriázott, azonnal komoly párharcokat alakított ki a posztokon. Mindkét együttes bízhatott sebességében és taktikai repertoárjában, így a kezdő sípszótól kezdve izgalmas versenyfutás alakult ki.

A hazai gárda veszélyes támadásokat indított ellenfele kapujára, a szolnoki együttes azonban villámgyors kontrákkal válaszolt. A 18. percben a fürdővárosi csapat egy öngóllal szerezte meg a vezetést, amely után még jobban felpörgette a vendégcsapat.

Szabó Attila elmondta, csapata labdabirtoklásban és labdaszerzésben is jól teljesített, a képzett és gyors ellenfelet azonban nehéz volt tartani.

A lista elejére készülő szolnoki gárda a 34. percben kiegyenlítette a találkozó állását, ám Máté Tamás gyors válaszával ismét hazai oldal állt nyerésre. 2-1.

A vendégcsapat nem hagyta elveszni fontos bajnoki pontjait, komoly nyomás alá helyezve ellenfelét fordította meg a mérkőzést. 2-3.

A második félidőben mindent egy lapra feltéve támadott a fürdővárosi alakulat, helyzetetek sokaságát alakítva ki ellenfele kapuja előtt. Ebben az időszakban szinte teljesen átvette a játék irányítását a gyulai együttes, a szolnoki együttes csak elvétve jutott el a gyulai kapuig. A 74. percben beérett a hazai gárda munkája, Boros Tamás egyenlítette ki a találkozó állását. 3-3.

– Nagyon jó iramban kezdtük a mérkőzést megszereztük a vezetést és jól is folytattuk. A látottak alapján közelebb álltunk a győzelemhez, de az egy pontot is meg kell becsülnünk. Már a mérkőzés előtt láttam a tüzet a csapatban, ezt várnám el az elkövetkezendőkben is. Jó volt látni, hogy tudtak küzdeni – értékelt Szabó Attila.

A Gyulasport Nkft. U19-es csapata az ötödik helyről várhatja a bajnokság folytatását. A korosztályos gárda a következő fordulóban a Kerekegyházi SE együttesét fogadja az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

További képeket itt találsz.

(Gyulai Hírlap)