Kötelező győzelemmel folytatta a bajnokságot a Zöldi-Tóth-csapat

Corner-Gyulasport NKft.–Kecskeméti NKSE 32-23 (17-8)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban szereplő Corner-Gyulasport NKft. csapata egy halasztott mérkőzésen fogadta a Kecskeméti NKSE együttesét április 28-án. Zöldi-Tóth Katalin alakulata a kötelező győzelemért lépett pályára fiatal riválisa ellen.

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X.,Dr. Bányainé Szabó R. 6, Milyó A. 3, Mitykó B. 2, Papné Lukiviczki B. 6/1, Szögi T. 7/5 és Csapó-Kovács H. 4. Csere: Szabó L., Szappanos R. 1, Laurinyecz E., Horváth R., Vólent L. 1, Anderlik A., Kertes S., Vozár M. 1 és Hős K. 1. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A hazai gárda egy bácsalmási győzelem után várta riválisát, a vendég gárda pedig egy szoros vereséggel a háta mögött érkezett a találkozóra. A gyulai csapat számára fontos volt a győzelemért járó pontok megszerzése, hiszen a következő fordulóban a kecskeméti rivális otthonában lép pályára.

Zöldi-Tóth Katalin együttese ennek meglelően kezdte a találkozót, lendületes támadással szerezte meg a mérkőzés első gólját. A fiatal játékosok alkotta vendégcsapat azonban meglepte a hazai együttest és a 8. percre 2-3-as előnyre tett szert.

A fordulatot Dr. Bányainé Szabó Renáta egyenlítő gólja jelentette. Az 5-5-ös állástól kezdve a fürdővárosi együttes egy 9-2-es szériát produkálva ellépett harcosan küzdő riválisától.

 második félidőt is a kecskeméti gárda kezdte lendületesebben, a hullámzó teljesítményt nyújtó gyulai együttes közelebb engedte magához riválisát. A Szögi Tímea által hajtott hazai alakulat a 37. percben visszavette a játék irányítását, ezután már csak villanásokat engedett ellenfelének.

A mérkőzés alakulása: 4. perc: 1-1, 8. perc: 2-3, 15. perc: 5-5, 18. perc: 8-6, 24. perc: 12-6, 26. perc: 14-8, 29. perc: 17-8, 36. perc:18-13, 43. perc: 24-14, 50. perc: 26-17, 55. perc: 28-20, 59. perc: 30-23 és 60.perc: 32-23.

– Nagyon sok hiba volt a játékban, de ezt már a tegnapi is edzésen is látni lehetett. A kecskeméti csapatról tudtam, hogy lelkes fiatalok alkotják, akik mennek előre teljes szívvel. Sikerült őket megállítani, de a játékunkban a hibákat vasárnapig mindenképpen javítani kell. Ennek a győzelemnek csak akkor lesz értelme, ha hétvégén is nyerni tudunk – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata győzelmével visszalépett a tabella ötödik helyére. A fürdővárosi együttes a következő fordulóban idegenben néz szembe a Kecskeméti NKSE gárdájával.

A mérkőzés további képeit itt találod.

(Gyulai Hírlap)