Újra Bozsik-tornán fociztak a legkisebbek

Utánpótlás fesztiválon bizonyíthattak az U7-es és U9-es labdarúgó korosztályok

Ismét megtartották az MLSZ Bozsik Programjának U7-es és U9-es rendezvényét május 8-án. A legkisebb korosztályok futballünnepén ügyességi akadálypálya és kétkapus derbik is várták az ifjú futballistákat.

Fotó: Bimbó Lajos

A gyulai futballkomplexumban két helyszínen várták az utánpótláskorú sportolókat. A fiatal labdarúgók ügyességi pályarendszeren tesztelhették tudásukat, amelyben az egymás elleni játék, az ügyesség, a pontosság és a reakcióidő kapott hangsúlyt. A gyakorlatok másik részében már a csapatjátéké volt a főszerep, ahol egymás ellen bizonyíthatták tehetségüket a gyerekek. Az egyes gyakorlatok előtt a pályabírók mutatták be a gyakorlatokat a kicsiknek, majd a végén ki is értékelték a látottakat.

A gyulai együttesek mellett sarkadi, medgyesegyházi és szeghalmi együttesek mérették fel futballtudásukat.

Az ifjú labdarúgók komoly erőket mozgósítva labdázták végig a tornát. A szervezők nem számolták az eredményeket, a nap végén mindenkit megjutalmaztak, hiszen a sorozat lényege az, hogy az érintett korosztályok játékát ne az eredménycentrikusság, hanem az önfeledt szórakozás, a labdarúgás szeretete irányítsa.

A tornáról videót itt találsz.

(Gyulai Hírlap)