Kettős hazai vereséggel folytatódott a kézilabdaliga

CZ-Gyulasport NKft.–Szarvasi NKK 20-27 (13-14) és CZ-Gyulasport NKft.–Szarvasi NKK 9-30 (4-14) ifjúsági

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság 5. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata a Szarvasi NKK együttesét fogadta október 24-én. A harmadik helyen álló fürdővárosi együttes a tabella hetedik helyéről érkező riválissal nézett szembe.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

CZ-Gyulasport NKft.: Antal X., Nagy P. 2, Szabó K. 1, Csapó-Kovács H. 3, Ladics V. Milyó A. 3(1), Papné-Lukoviczki B. 4(1). Csere: Juhász P., Kovács K., Lukács N., Farkasinszki D. 2, Vólent L., Anderlik A., Kertes S. és Hős K. 5(1). Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A két együttes jól ismeri egymást, a nyári felkészülés során is találkoztak egymással. A szarvasi gárdában négy exgyulai játékos is helyet kapott.

Máthé István, a CZ-Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a gyulai csapat egész héten a szarvasi csapat legyőzésére készült, ismerve játékukat, tudatosan készítette fel a lányokat Zöldi-Tóth Katalin vezetőedző.

A hazai gárda rosszul kezdte a találkozót, az első öt percben semmi sem jött össze a gyulai játékosoknak. A szarvasi rivális azonnal kihasználta riválisa blokkját, és két góllal ellépett tőle.

A gyulai együttes a folytatásban ezt a két gólt próbálta legyűrni, erre a 28. percig kellett várnia a szurkolóknak. A védekezésben és támadásban is sokat hibázó fürdővárosi keret azonban nem tudott élni a lehetőséggel, így egygólos hátránnyal fordulhatott a második félidőre.

A térfélcsere után is folytatódott a két rivális csatája, ám továbbra is a szarvasi csapat volt pontosabb a támadások befejezésénél. Az összeszorított foggal küzdő hazai gárda a 47. percre ismét kiegyenlítette a találkozó állását, így teljesen nyílt végjátékra lehetett számítani.

Az utolsó tíz percre azonban váratlanul rövidzárlat állt be a gyulai együttes játékában, amit a lendületből érkező vendégcsapat alaposan ki is használt.

A CZ-Gyulasport NKft. felnőttcsapata visszalépett a tabella ötödik helyére, legközelebb az éllovas Kecskeméti NKSE otthonába utazik.


A Gyulasport NKft. ifjúsági csapata a bajnokság harmadik helyéről várta éllovas riválisát. Mindkét együttes győzelem után érkezett a találkozóra, így kiváló meccsre volt kilátás. A szurkolók által is várt csata azonban elmaradt, a vendégcsapat végig irányítva nyerte meg a bajnoki fordulót.

A Gyulasport NKft. ifjúsági csapata a következő körben nem lép pályára, így kipihenten várhatja a Hódmezővásárhelyi LKC elleni hazai mérkőzést.

(Gyulai Hírlap)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük