Hétközi fordulóban menetelt a dobogóra a gyulai felnőttcsapat

Clean-Way Gyulai Termál FC–Szeghalmi FC 3-0 (0-0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság elhalasztott fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Szeghalmi FC együttese ellen lépett pályára október 27-én. A Sajben Gábor által irányított gárda célja a dobogó megszerzése volt a hétközi fordulóban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Molnár, Kovács, Oláh A., Trescsula, Kukla, Nagy G. (Bíró), Radics (Bozó), Palik, Boros (Kocsis), Nagy E. (Kiss) és Bánfi (Szász). Csere: Kajári. Vezetőedző: Sajben Gábor.

A gyulai csapat egy idegenbeli döntetlen után fogadta ellenfelét, a szeghalmi együttes pedig kiütéses vereségéből próbált talpra állni. A hazai gárda egyértelmű célja a három pont megszerzése volt, amellyel a dobogó legalsó fokára állhatott volna.

Sajben Gábor előzetesen elmondta, a szeghalmi rivális játéka nehezebben állt össze a szezon elején, de azóta egyre jobb eredményeket érnek el.

A gyulai együttes hiányzói nélkül, a szokásosnál is fiatalabb kerettel vágott neki a derbinek. A mérkőzés előtt a védelem esett át átszervezésen, Nagy Sándor kiválása után két húsz év alatti játékos állta a vendégcsapat rohamát.

A derbi első félidejében kiegyenlítette játék zajlott a pályán, mindkét együttesnek adódott lehetősége a gólszerzésre. A vendégcsapat erőnek erejével támadt riválisára, a hazai gárda pedig taktikusan felépített támadásaival próbált betalálni a szeghalmi kapuba. Mindkét gárda számára volt az esély a vezető találat megszerzésére, ám mégis gólnélküli döntetlennel zárult a félidő.

A térfélcsere után megváltozott a játék képe, a szeghalmi gárda átadta az irányítást a gyulai alakulatnak. A szabadabban építkező fürdővárosi együttes a 60. percben megszerezte a vezetést, amikor Trescsula 60 méteres sprint után talált a szeghalmi hálóba. 1-0.

Három perc múlva megduplázta előnyét a Sajben-csapat, Bánfi csele után Radicsnak már csak a kapuba kellett pofoznia a labdát. 2-0.

A 88. percben bebiztosította a három pont sorsát a gyulai együttes, a csereként érkezett Szász György fejelte be a szeghalmi kapu felé tartó szögletet. 3-0.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapat győzelmével fellépett a tabella harmadik helyére. A Sajben Gábor irányította együttes a hétvégi fordulóban az ezüstérmes helyen álló Okányi KSK ellen lép pályára.

(Gyulai Hírlap)