Ismét magabiztosan nyert a gyulai ificsapat

Gyulasport NKft.–Hódmezővásárhelyi LKC 32-27 (16-14)

A Gyulasport NKft. ifjúsági kézilabdacsapata a bajnokság soros fordulójában a Hódmezővásárhelyi LKC együttesét fogadta november 6-án.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Juhász P., Szabó K. (12), Sebestény J. Kertes S. (5), Miklya N. (1), Németh Cs. (6/3) és Anderlik A. (6). Csere: Bartóki Maja, Erdődi R., Horváth R.  és Tapasztó B. (2/2). Edző: Zöldi-Tóth Katalin.

A hazai gárda a tabella harmadik helyéről várta ellenfelét. A fürdővárosi együttes három győzelemmel kezdte a bajnokságot, ám a legutolsó találkozón az éllovas ellen elveszítette veretlenségét. A vendégcsapat dobogóra szeretett volna lépni, így győzelmi reményekkel érkezett a gyulai arénába.

A hazai együttes azonban hamar ellenfele tudtára adta, hogy nem számíthat semmi jóra a találkozón. A Szabó Kamilla vezette gyulai csapat gyorsan, határozottan és taktikusan játszott a hódmezővásárhelyiekkel szemben. A gyulaiak a megszerzett vezetést egy percre sem adták ki a kezükből.

A kiváló kapusteljesítménnyel megtámogatott fürdővárosi gárda a második játékrészben fokozatosan lépett el ellenfelétől, így téve magabiztossá a végső sikert.

– Nagyon koncentráltan kezdték a lányok a mérkőzést, még engem is sikerült ezzel meglepniük. Nagyon pozitív volt számomra, hogy azok a játékosok, akik felnőtt kerettagok, megmutatták, miért is tartoznak oda. Nagyon hihetetlen az, hogy honnan indultak ezek a játékosok, és hová jutottak. Mindenkit megleptek, megmutatták, hogy hittel, akarattal és szívvel bármi lehetséges – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Gyulasport NKft. ifjúsági együttese győzelmével fellépett a tabella második helyére. A korosztályos gárda a következő fordulóban a Mezőtúri AFC-Syngenta csapatát látja vendégül november 20-án.

(Gyulai Hírlap)