Átgázolt ellenfelén a gyulai kézilabdacsapat

CZ-Gyulasport NKft.–Mezőtúri AFC-SYNGENTA 39-19 (20-12)

A CZ-Gyulasport NKft. kézilabdacsapata az NB II.-es bajnokság soros fordulójában a Mezőtúri AFC-SYNGENTA együttesét látta vendégül november 20-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája hazai pályán készült bezsebelni bajnoki pontjait.

Fotó: Rusznyák Csaba

GyulasportNKft.: Antal X., Csapó-Kovács H. (4), Papné Lukoviczki B. (2), Milyó A. (5), Volent L. Ladics V. (5), Lukács N.( 8 ). Csere: Juhász P., Farkasinszki D., Kertes S. (2), Kovács K. (1), Hős K., Németh Cs. (1/1), Anderlik A. (4), Kovács A. és Szabó K.(7). Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

Mindkét együttes vereséggel a háta mögött várta a találkozót. A fürdővárosi gárda Szegeden veszítette el mérkőzését, míg a mezőtúri gárda Deszken hagyta bajnoki pontjait. A vendég együttes a tabella alsó harmadából érkezik a találkozóra, Zöldi-Tóth Katalin alakulata pedig a hatodik pozícióból várja ellenfelét.

Zöldi-Tóth Katalin a mérkőzés előtt elmondta, az elmúlt fordulóban nem úgy sikerült a csapat számra, mint azt eltervezte, ezért most mindenképpen javítania kell teljesítményén.

A találkozó nem indult úgy, ahogy azt a hazai szurkolók várták, az alaposan elalvó gyulai gárda a 6. percben már ötgólos hátrányban találta magát. Zöldi-Tóth Katalin azután rendezte csapatát, a lendületet kapó fürdővárosi együttes pedig nekifogott, hogy utolérje riválisát. Az erőre kapó hazai gárda Ladics Vivien góljával a 12. percben kiegyenlítette a találkozót, a gólerősen játszó Lukács Nóra találatával pedig át is vette a vezetést riválisától. 9-8.

A folytatásban már csak egyetlen csapat volt a pályán, a lendületet vesztett vendégcsapat pedig tehetetlenül tűrte, ahogy a gyulai alakulat rendre leindította védősorát.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabda-szakágának technikai vezetője elmondta, a 12. percben egy új mérkőzés kezdődött.

– Innen lányaink már megállíthatatlanok voltak, szemet gyönyörködtetően játszottak. A félidő végéig egy 12-3-as szériát produkálva, állva hagyták a vendég mezőtúriakat és nem is adták ki kezükből a kezdeményezést – ismertette.

A második félidőre teljesen szétesett a vendégcsapat játéka, a kombinatív támadásokkal operáló gyulai együttes pedig továbbnyitotta a két csapat közötti ollót. Zöldi-Tóth Katalin a játékrész közepétől szinte a teljes ifjúsági csapatot hadrendbe állította, a korosztályos játékosok pedig éltek is a lehetőséggel, 9-4-es szériát produkálva állították be a 39-19-es végeredményt.

Mérkőzés alakulása: 6. perc: 1-5, 12. perc: 8-8, 20. perc: 15-9, 25. perc: 18-10, 30. perc: 20-12, 35. perc: 23-13, 45. per: 31-15, 55. perc: 37-17 és 59.perc: 39-19.

A CZ-Gyulasport NKft. NB II-es csapata győzelmével megerősítette helyét a tabella hatodik helyén áll. A fürdővárosi gárda a következő fordulóban a Bácsalmási PVSE elleni győzelemmel léphet feljebb a tabellán.

További képekért kattints ide.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük