Nyerő szériában a gyulai ificsapat

Bácsalmási PVSE–Gyulasport NKft. 14-42 (7-19)

A Gyulasport NKft. ifjúsági kézilabdacsapata az NB II.-es bajnokság soros fordulójában a Bácsalmási PVSE korosztályos együtteséhez utazott november 27-én. Zöldi-Tóth Katalin fiatal gárdája sorozatban harmadik győzelmének begyűjtésére készült a kelebiai stadionban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Juhász P., Szabó K. (5), Kovács A. (4), Anderlik A. (7), Kertes S. (7/2), Tapasztó B. (9/1), Sebestény J. (2). Csere: Bartóki M., Horváth R. (4), Baka E., Erdődi R. (2) és Miklya N. (2). Edző: Zöldi-Tóth Katalin.

A fürdővárosi együttes két győzelemmel a tarsolyában érkezett a találkozóra, ahol a fiatal gárdának egyetlen célja lehetett, a három pont begyűjtése. A hazai csapat nincs még egy súlycsoportban a bajnokság többi alakulatával, így a tabella sereghajtójaként várhatta riválisát.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabda-szakágának technikai vezetője elmondta, a gyulai csapat eleve győzelmi reményekkel utazott Kelebiára, de arra nem számíthatott, hogy a hazai csapat csak öt mezőnyjátékossal áll ki a mérkőzésre.

– A játék képe is ennek megfelelően alakult, a vendég gyulaiak tetszés szerint érték el góljaikat. A két csapat nem volt egy súlycsoportban – ismertette.

A fürdővárosi együttes villámrajttal indította a mérkőzést, a fiatal gárda a 10. percre már 1-8-as előnyt harcolt ki magának. A folytatásban sem tudott ellenállást kifejteni riválisa ellen a hazai egység, így a vendég gárda megnyugtató előnnyel mehetett pihenőre.

Tapasztó BoglárkaKertes Sarolta és Anderlik Andrea által fémjelzett gyulai együttes a második játékrészben sem váltott sebességet, végig magabiztosan irányította a mérkőzést a szimpatikusan küzdő bácsalmási riválisával szemben.

Mérkőzés alakulása: 10. perc: 1-8, 25. perc: 6-15, 40. perc: 9-24, 50. perc: 11-34, 60. perc: 14-42.

A Gyulasport NKft. ifjúsági csapata megszerezte sorozatban harmadik győzelmét, így a tabella harmadik helyén áll, pontazonossággal a hódmezővásárhelyi riválisával. A korosztályos gárda a következő fordulóban a Deszk SC csapatát fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

(Gyulai Hírlap)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük