Ismét megrendezik a Gyöngyösi Lázár Emlékversenyt

A megszokott év eleji időponttól kicsit eltérve, de idén is megrendezik Gyulán a Gyöngyösi Lázár Emlékversenyt, amellyel a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság egykori Állami díjas főmérnökének, a kiváló sakkozónak és sportvezetőnek állítanak emléket – írja a BMSExtra.hu oldal.

A február 19–20. között sorra kerülő viadalra két csoportban indulhatnak a környékbeli sakkozók.

A nyílt kategóriába a megyei, illetve viharsarki lakcímmel rendelkezők versenyzők nevezhetnek, továbbá a házigazdák által meghívott makói és aradi résztvevők. A sakkozóknak félórás gondolkodási idő áll rendelkezésükre partinként, kilenc forduló alapján hirdetnek győztest. A szombati megnyitó után öt kör lesz, másnap pedig négy további mérkőzés vár mindenkire.

A B csoportban a 2004. január 1-je után született ifjúsági korosztály tagjai kapnak helyet, valamint az 1700 élő pontnál nem magasabb értékszámmal rendelkező sakkozók. Ebben a kategóriában hét forduló alapján rangsorolnak, így már az első nap végén eredményt hirdetnek. A résztvevőknek negyedórányi idő áll rendelkezésükre a játszmák során.

Mindkét napon 8.30 órakor kezdődik a program Gyulán, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Városház utcai épületének nagytermében.