Lendületből vágna neki a tavasznak a gyulai focicsapat

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata az OMTK ULE együttesét látja vendégül február 19-én

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság első tavaszi fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata az OMTK ULE gárdáját fogadja február 19-én az Id. Christián László Városi Sporttelepen. A fürdővárosi csapat győzelemmel szeretné indítani a kőkeménynek ígérkező tavaszi szezont.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Sajben Gábor vezetőedző elmondta, az együttes felkészülése jól sikerült, amely azonban majd az első pár mérkőzésen fog ténylegesen kiderülni. A gárda az eltervezett munkát elvégezte, szerencsére csak minimálisan érintette a keretet sérülés, illetve betegség.

– A műfüves pályánkon kiválóan tudtunk edzeni. Füvön sajnos eddig nem edzettünk, de a hétvégére sem lenne igazán alkalmas a pályánk, így műfüvön rendezzük a bajnoki fordulót. Az orosházi gárda ellen ez nem fog hatalmas előnyt jelenteni számunkra, hiszen ők is remek körülmények között készülhettek a téli időszakban – ismertette.

A vezetőedző kiemelte, a gyulai együttes kerete csak minimálisan változott. A gárda megpróbált egy-két rutinosabb játékost igazolni, ám egyedül Nyéki Boldizsár klubváltása vált biztossá, aki rutinjával és játéktudásával nagyban hozzájárulhat a tavaszi szerepléshez.

– A távozók névsora kicsit hosszabb. Oláh Zalán Végegyházára ment erre a fél éve, harmadik számú kapusként, az egyetem mellett nem tudtunk megfelelő játéklehetőséget biztosítani neki. Őt követte Szász György is, aki hasznos kiegészítő játékos volt nálunk, de szerette volna más csapatban is kipróbálni magát. Pohl Roland nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Bozó András pedig munkahelyi és tanulmányi elfoglaltságok miatt nem áll tavasszal a rendelkezésemre – tette hozzá Sajben Gábor.

A gyulai gárda az őszi szezonban 0-7-es mérkőzésen lépett át riválisán, így az orosházi együttes a visszavágás reményében léphet a fürdővárosi arénába.

– A mi szempontunkból kiváló mérkőzést játszottunk ősszel az orosházi alakulat ellen, amely most biztosan szeretne revansot venni emiatt. Sok kiváló képességű játékosuk van, akikkel szeretnének minél előrébb végezni a tabellán. A felső házas szereplésük számomra egyáltalán nem kérdéses. Bízom benne, hogy az egész felkészülés alatt érzékelhető lendülettel, futómennyiséggel és az egyre javuló játékunkkal itthon tartjuk a győzelemért járó három pontot. Szeretnénk jó rajtot venni a komoly tavaszi erőpróba kezdéseként – zárta a gyulai vezetőedző.

További képekért kattints ide!