Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a gyulai focicsapat

Clean-Way Gyulai Termál FC–OMTK ULE 4-2 (2-2)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság első tavaszi fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata az OMTK ULE gárdáját fogadta február 19-én az Id. Christián László Városi Sporttelepen. Sajben Gábor együttese a korábban nagy arányban legyőzött orosházi riválisával nézett szembe.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Molnár, Nagy S., Szabó, Trescsula, Kukla, Repisky (Nyéki), Nagy G. (Kiss), Radics, Boros (Horváth Róbert), Palik és Bánfi (Magyar). Csere: Kajári és Nagy E. Vezetőedző: Sajben Gábor.

A gyulai együttes tíz győzelemmel fejezte be a bajnokság őszi szezonját, aminek köszönhetően a tabella második helyéről várhatta a tavaszi etapot. Sajben Gábor alakulata az őszi fordulóban 0-7-es mérkőzésen lépett át riválisán, így az orosházi együttes a visszavágás reményében lépett a fürdővárosi arénába.

A gyulai vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, a csapat felkészült a kőkeménynek ígérkező felsőházi menetelésre, amelyhez elengedhetetlen, hogy kiváló rajtot vegyen.

A soros bajnoki első perceiben komoly egyéni csaták alakultak ki, mindkét együttes próbált fogást találni ellenfelén. A félidő első harmadában ki-ki mérkőzés alakult ki, ám a gyulai gárda a 14. percben Radics közvetlen közelről szerzett találatával megszerezte a vezetést. Egy perccel később tovább növelte előnyét az együttes, a 15. percben egy jól megkoreografált támadás végén Boros szerzett szép találatot.

A folytatásban már egyre több lendületes támadást vezetett ellenfele kapujára a hazai gárda, ám a 29. percben az orosházi csapat mégis szépített az eredményen. A félidő 34. percében ismét a hazai védelem kapott mattot, így 2-2-es eredménnyel mehettek pihenőre a felek.

– Nem véletlenül számítottam nagyon nehéz mérkőzésre. Az orosházi csapat minden pozícióból felívelgetéssel próbálta keresni a kiváló képességű és adottságú támadóját. Nehezen tudtunk ehhez alkalmazkodni, és nem tudtuk játszani a saját játékunkat. A rengeteg nagy bedobásuk is többször okozott zavart a védelmünkben. Az első félidőben a két szép befejezett kontratámadásunk után lezárhattuk volna a mérkőzést, de ahogy ez lenni szokott, megbosszulta magát a további két hatalmas kihagyott lehetőségünk – ismertette Sajben Gábor.

A második félidőben is folytatódott a két gárda versenyfutása, mindkét oldalon szép megoldásokat láthattak a szurkolók. A kezdő sípszó után pár perccel ismét a fürdővárosi gárda érezhette zsebében a győzelmet, Radics a 52. percben talált az orosházi kapuba. A lendületes mérkőzés 68. percében Radics megszerezte harmadik gólját, így 4-2-es eredménnyel fordultak a finisre a felek.

– A második félidőben igyekeztünk kevesebb teret adni a felívelgetős játékuknak. Kiváló hozzáállással jöttünk ki a szünetről, így egy teljesen új meccs kezdődött. Talán egy pici segítségünkre volt a felpörgésben, hogy a 47. percben a támadónkkal szemben utolsó emberként szabálytalankodtak, és ám a szabadrúgás és a kiállítás helyett  a játékvezető és az asszisztense nem ítéltek semmit. Büszke vagyok a csapatomra, ugyan nem játszottunk jól magunkhoz képest, de újabb lépcsőfokhoz jutottunk, kiderült, hogy egy ilyen mérkőzést is meg tudtuk nyerni. Az egész csapat kimagasló hozzáállása mellett Radics Dávid három találatát érdemes külön kiemelni, bízom benne, hogy megízleli a góllövést, és már hétvégén folytatja is – értékelt a gyulai vezetőedző.

A Clean-Way Gyulai termál FC csapata győzelemmel indította a bajnokság tavaszi szezonját. A fürdővárosi gárda a folytatásban a Szarvasi FC 1905 alakulatánál vendégeskedik.

További képekért kattints ide.