Hullámzó mérkőzésen nyert fontos pontokat a gyulai kézilabdacsapat

CZ-Gyulasport NKft.–Csorvási SK 25-23 (12-10)

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság 13. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata a Csorvási SK együttesét fogadta február 27-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. Zöldi-Tóth Katalin gárdája egy kőkemény megyei rangadóra készült közvetlen riválisával.

Fotó: Gyulai hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Madera-Domokos C., Csapó- Kovács H. (1), Hős K. (4/1), Papné-Lukoviczki B. (3/2), Szabó K. (3), Milyó A. (6/3) és Nagy P. (3). Csere: Antal X., Farkasinszki D. (1), Kovács A., Kovács K. (2), Ladics V. (2), Lukács N., Németh Cs., Vólent L. és Kertes S. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A fürdővárosi csapat egy fővárosi győzelem után várta ellenfelét, amely gárda deszki riválisa elleni sikerrel hangolt a rangadóra. A két csapat az őszi szezonban is kiélezett mérkőzést játszott egymással, akkor a hazai pályán játszó csorvásiak örülhettek a győzelemért járó pontoknak.

Zöldi-Tóth Katalin a mérkőzés előtt elmondta, nehéz mérkőzésre számít, ahol nagyon fontos lesz a védekezés.

A találkozó sok hibával kezdődött, mindkét együttes kapkodva kereste saját játékát. A félidő mezőnybeli csatáját kiválóan példázza, hogy a 26. percben is még csupán 8-8 állt az eredményjelzőn. A két rivális fej-fej mellett futott egymás mellett, a gyulai gárda azonban egy lépéssel mindig ellenfele előtt járt. A Milyó Alexandra által mozgatott gyulai csapat a félidő végére már lépéselőnybe került riválisával szemben, így kétgólos előnnyel mehetett pihenőre.

A fordulás után egy gyorsabb és összeszedettebb fürdővárosi együttes lépett pályára, így a hazai csapat a 40. percre háromgólos előnyt harcolt ki magának. Az utolsó percekre ismét felerősítette játékát a vendég gárda, az 55. percre már csak egyetlen gól állt a két csapat között. A végjátékban azonban ismét a gyulai gárda bizonyult pontosabbnak, a jobban koncentráló hazai alakulat pedig kétgólos előnnyel zárta a kiemelten fontos találkozót.

Mérkőzés alakulása: 7.perc 2-4, 20. perc 5-6, 26. perc 8-8, 30. perc 12-10, 40. perc 17-13, 45.perc 20-17, 49. perc 21-20, 55. perc 22-21, 59. perc 24-22, 60. perc 25-23.

– Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre, éreztem, hogy ezen a napon mi fogunk nyerni. A lányok koncentráltak voltak végig, ma a szívük a helyén volt. Ez a győzelem akkor fog érni valamit, ha Orosházán is tudunk nyerni. Megyünk tovább lassan a célunk felé – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Gyulasport NKft. felnőttcsapata sikerével a tabella negyedik helyéről várhatja az OXXO Energy Orosházi NKC U22-es együttese elleni találkozót.

További képeket itt találsz.