Pontvesztés után győzne hazai pályán a Sajben-csapat

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Szabadkígyósi SZSC együttesét fogadja március 5-én

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Szabadkígyósi SZSC együttesét fogadja március 5-én az Id. Christián László Városi Sporttelepen. A fürdővárosi csapat győzelemmel szeretné kijavítani az előző forduló pontvesztését.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyulai gárda jól kezdte a tavaszi idényt, az első bajnokin 4-2-es arányban legyőzte az OMTK-ULE együttesét. A folytatásban már egy kis hiba csúszott a fürdővárosi gépezetbe, a csapat pontokat hullajtott a szarvasi arénában.

– Sajnos nem úgy sikerült a szarvasi mérkőzés, ahogy elterveztük. Mi szereztük meg a vezetést, majd több kontratámadás végén is gólt szerezhettünk volna. A második félidő elején érkeztek a szarvasi támadások, de volt lehetőségünk kontrázni, mégis többször zavart tudtak okozni a védelmünkben. Három perc alatt leromboltuk azt, amit előtte felépítettünk. Rossz és fegyelmezetlen védekezés miatt előbb tizenegyeshez juttattuk riválisunkat, majd egy erősen véleményes, kapunktól távoli szabálytalanságot követően a védőnket kiállították. A beívelt szabadrúgásból hibáztunk, így megfordította a mérkőzést a szarvasi gárda. Csapatomat így is dicséret illeti, hiszen nem estünk össze, és a meccs utolsó pillanatáig próbáltunk egyenlíteni, de ez nem sikerült, így sajnos újabb rangadót veszítettünk el – ismertette Sajben Gábor.

A fürdővárosi alakulat a soros bajnokin a tabella alsó harmadából érkező Szabadkígyósi SZSC ellen lép pályára, ami kiváló lehetőséget nyújt a javításra.

– A hétvégén a szabadkígyósi együttes ellen mindenképp szeretnénk javítani és visszatérni a helyes útra. A kötelező győzelmek is tudnak nehezek lenni, amíg nem tudunk rangadókat nyerni, ezek a lehetőségek nem érnek túl sokat. Ez teljesen más mérkőzés lesz, mint az első kettő volt. Próbálunk majd dominálni a meccsen, sok támadást vezetni, és azokat gólokkal befejezni. Semmiképpen sem szabad félvállról vennünk a masszív és legtöbbször jó mentalitással pályára lépő szabadkígyósi csapatot. Számunkra csak a győzelem elfogadható, szeretnénk kellő önbizalommal nekivágni a ránk váró sűrű menetrendnek és a listavezető elleni mérkőzésnek – értékelt előzetesen a gyulai vezetőedző.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata 14 óra 30 perckor találkozik ellenfelével az Id. Christián László Városi Sporttelep centerpályáján.