Veretlenül lett bajnok az U19-es futsalcsapat

Gyulasport NKft.–Gyomaendrődi FC 5-5 (4-2)

A Békés megyei U19-es futsalbajnokság utolsó felsőházi fordulójában a Gyulasport NKft. korosztályos futsalcsapata a Gyomaendrődi FC együttesét látta vendégül március 17-én. A Szabó Attila irányította együttes bajnoki címét szerette volna bebiztosítani a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Fotó: Gyulasport NKft.

A hazai gárda a tabella éléről várta a mindent eldöntő fordulót, a vendégcsapat pedig az ezüstérmes pozícióból érkezett a találkozóra. Mindkét együttes számára fontos volt a győzelemért járó pontok megszerzése, hiszen a kettős bármely tagja megkaparinthatta a bajnokság trófeáját.

– Nagy volt a tét, hiszen hárompontos előnyben voltunk ugyan, de a gólarány azonos volt, így egy vendég siker esetén a gyomaendrődi gárda lépett volna az élre. Ennek szellemében, nagyon jó mentalitással kezdtük a mérkőzést – mondta el a mérkőzésről Szabó Attila

A gyulai együttes már a második percben megszerezte a vezetést, az ötödik minutumban pedig meg is duplázta előnyét. A folytatásban is a hazai gárda akarata érvényesült, így megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre. A második játékrészben már felborult a mérkőzés képe, a vendégcsapat kihasználta a hibákat vétő hazai együttes gyenge perceit. A fürdővárosi csapat azonban végig állta a sarat riválisával szemben, a döntetlennek köszönhetően pedig begyűjtötte bajnoki címét.

– Szünet után ismét sikerült gólt szereznünk, de hátul sokat hibáztunk, a támadásainkban pedig rengeteg helyzetet hagytunk ki. A vendégcsapat mindent egy lapra feltéve próbálkozott, a rossz periódust pedig ki is tudta használni. A csapat azonban harcosan állta  sarat és a végjátékban meg tudtuk őrizni a döntetlent. Harcosan, nagy szenvedéllyel játszottuk végig a sorozatot, amit 14 győzelemmel és egy döntetlennel, veretlenül nyertünk meg. Szeretném megköszöni a végig kitartó és szurkoló szülőknek és a srácok hozzátartozóinak, hogy végig nagyon jó hangulatot csináltak, így a srácoknak is könnyebb volt játszani – értékelt Szabó Attila.

Gólok: Horváth 2, MátéTicudean és Szabó

A Gyulasport NKft. U19-es csapata futsalbajnoki elsőséggel a zsebében kezdi meg a nagypályás labdarúgó-bajnokság küzdelmeit.

A bajnoki címet szerzett csapat tagjai: Zsilák MátéVágási TamásMáté TamásTicudean Ábel, Horváth RóbertSzabó MátéKocsis BenceMagyar GergőZsilák MátyásGeszner Csongor és Varga Norbert. Edző: Szabó Attila.

(Gyulai Hírlap)