Az ország legjobb csapatai között az U8-as focicsapat

A Gyulasport NKft. U8-as labdarúgó-csapata a III. Dunamneti Kupán vett részt március 15-én. A tornát azért hozták létre, hogy az ország legjobb korosztályos csapatai megmérkőzhessenek egymással.

Zsurzs Péter edző elmondta, a a gyulai gárda nagyon várta a tornát, hiszen a játékosok neves csapatok ellen mutathatták meg tudásukat. Az edzők számára is fontos volt a torna kimenetele, hiszen ezen keresztül tudták leszűrni, hogy hol tart együttesük és milyen munkát végeztek az elmúlt időszakban.

A gyulai együttes a „halálcsoportba” került, a küzdelmek végeredményekor csak a későbbi döntősök előzték meg a csoportba. A fürdővárosi alakulat az első mérkőzésen a Mol Fehérvár FC csapatával került szembe, ahol nagyon magabiztos, végig domináló játékkal 3-1-es győzelmet aratott. A második mérkőzésen a torna magasan kiemelkedő csapata, az MTK együttese következett. A fürdővárosi gárda nem bírt a toronymagas esélyessel és sokgólos vereséget szenvedett. Zsurzs Péter és Kajári János csapata a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni 1-1-es döntetlennel folytatta a tornát, majd a kecskeméti rivális ellen a csoport második helyéért lépett pályára.

– A fiúk felmérték a mérkőzés jelentőségét és meggyőző, tükörsima játékot bemutatva 3-0-ás győzelmet arattunk. A csoport utolsó mérkőzésén a Ferencvárosi TC ellen az elődöntőbe jutásunk volt a tét. Igazán férfias meccset játszottunk híres ellenfelünk ellen. A zöldfehér játékosok ellen is kifejezetten domináltunk az egy-egy elleni kemény párharcokban, nem ijedtünk meg tőlük. A torna egyik legszorosabb párharcát végül a a Ferencvárosi gárda nyerte, így harmadik helyen végeztünk a csoportban, csak a későbbi győztes MTK és ezüstérmes Fradi előzött meg minket – részletezte Zsurzs Péter.

A gyulai korosztályos gárda a Budapest Honvéd együttesével találkozott a torna ötödik helyéért. Mindkét csapat nagyon kezdeményező, nyílt focit játszott, ezért egy nagyon élvezetes mérkőzést sikerült játszanunk egymással. Az 1-1-es döntetlennel végződő helyosztó büntetőrúgásokkal ért véget, ahol a fővárosi alakulat célzott jobban. A Gyulasport NKft. U8-as csapata a tizenkét csapatos torna előkelő, hatodik helyén fejezte be a versengést.

–  Kajári János kollégámmal nagyon büszkék voltunk a srácokra, viszontláthattuk azokat a technikai, taktikai elemeket, amiket gyakoroltunk és amit a Gyulasportnál vallunk. Abszolút kezdeményező játékot játszottunk a legjobb csapatok ellen is, senki ellen sem adtuk fel alapelveinket. Látjuk, hogy miben kell fejlődnünk is, de bátor, férfias játékot láttam a fiúktól, nagyon hasznos napot zártunk. Remélem, hogy a jövőben minél több ilyen tornán vehetünk majd részt, mert a mutatott játékunk és a végeredmény miatt is kijelenthetjük, hogy gyermekeink saját korosztályukban a hazai szűk elitbe tartoznak – értékelt Zsurzs Péter.

A csapat tagjai: Zsombok BarnabásDomokos DánielDomokos ArnoldRévész ZsoltBardócz AbaValyuch JánosOmbodi Simon és Szigeti Balázs. Edző: Kajári János és Zsurzs Péter.

(Gyulai Hírlap)