Idén is Gyulára várják a nemzetközi mezőny legjobb kutyás ügyességi versenyzőit

A Medivid Agility Kupát 26. alkalommal, a ParAgility Kupát 17. alkalommal rendezi meg a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub április 9–10-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A nemzetközi kutyás ügyességi megmérettetésre több mint 123 gazda-kutya páros nevezett, Magyarország leghosszabban tartó agility-versenysorozatán Ausztria, Csehország, Románia és Magyarország versenyzői állnak rajthoz. A résztvevők idén is négy kategóriában, maxi, midi, midi+ és mini osztályokban mérettethetik meg magukat, a kutya-gazdi párosok Agility 1, Agility 2, Agility 3 teljesítményosztályban és ParAgility kategóriában állhatnak rajhoz.

A gyulai klubot 14 versenyző képviseli 20 kutyával. Ale Patrícia és Nella, Simon Csaba és Pepe, valamint Simon Csaba és Pajti ParAgility kategóriában versenyeznek majd, Szabó Márton Zipoval, Baráth Orsolya Remyvel, Barna Zoltán Jill-el, Juhász Beáta Bingóval, Kecskés-Molnár Nikolett Zoey-val, Kecskés Zoltán Byronnal, Kovács Hédi Pepper-el, Papp Róbertné, Zentével, Gee-gee-vel, Elizabeth-el és Mike-kal, Papp Róbert Jagoval, Pavel-el, Pöpeccel és Charles-al, Peres István Cocoval, Simon Matild Melánia pedig Indyra-val áll rajthoz.

A verseny bírói Jirina Mackova (Csehország) és Bíró Zsófia (Magyarország) lesznek, mindketten az agility sport nemzetközi szinten is prominens képviselői.

A rendezvény ünnepélyes megnyitója április 9-én, szombaton reggel 8 órától lesz a gyulai tornacsarnokban. Az eredményhirdetést vasárnap 16 és 17 óra között tartják.