Győzelemmel zárta a bajnokságot a gyulai kézilabdacsapat

Deszki SC–CZ-Gyulasport NKft. 27-36 (15-19)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság utolsó fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. együttese a Deszki SC együtteséhez utazott május 24-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája a bajnoki küzdelemsorozat utolsó mérkőzésén nézett szembe riválisával.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

CZ-Gyulasport NKft.: Antal X., Milyó A. 7, Lukács N. 2, Csapó-Kovács H. 3(2), Németh Cs. 3, Szabó K. 7, Volent L. 2. Csere: Madera- Domokos C., Fodor-Bottó R., Farkasinszki D. 2, Hős K.1, Kertes S., Nagy P. 5, Papné Lukoviczki B. 1 és Kovács K. 3. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai gárda a tabella negyedik helyéről érkezett a bajnokság középcsapatának számító deszki riválisához. A szurkolók előzetesen is kiváló mérkőzésre számíthattak, hiszen mindkét gárda komolyan vette a pontvadászat utolsó találkozóját.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, Zöldi-Tóth Katalin együttese a győzelem reményével utazott a megmérettetésre, győzelemmel szerette volna emlékezetessé tenni a két búcsúzó játékos, Csapó-Kovács Hajnalkának és Papné Lukoviczki Beának számára az utolsó bajnoki mérkőzést.

– A hazai csapat azonban mindent elkövetett, hogy a vendégek által eltervezetteket megakadályozzák, de nem számítottak arra, hogy a gyulaiak nagyon komolyan gondolták elképzelésük végrehajtását – tette hozzá.

A vendégcsapat már az első percekben átvette a játék irányítását, kemény védekezésével pedig útját állta a hazai támadásoknak. A Milyó Alexandra és Szabó Kamilla által repített gyulai gárda már a 10. percre négygólos előnyt harcolt ki magának, amelyet a félidő végig tartani tudott.

A második félidőben sem találta az ellenszert a deszki csapat a gyulai együttes játékára, így egyre szélesebbre nyílt a két gárda közötti olló. A lendületesebben kézilabdázó vendégcsapat megérdemelten vihette haza a győzelemért járó pontokat.

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 4-8, 20. perc: 9-12, 30. perc: 15-19, 40. perc: 18-23, 50. perc: 23-30, 55. perc: 25-33, 60. perc: 27-36.

A CZ-Gyulasport NKft. NB II.-es csapata 15 győzelemmel és 7 vereséggel zárta a bajnoki szezont, amellyel a tabella negyedik helyén fejezte be a 2021/2022-es pontvadászatot.

(Gyulai Hírlap)