Emléktornával tisztelegnek Mahler Brigitta előtt

Idén is a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok ad otthont a Mahler Brigitta Kézilabda Emléktornának augusztus 27-én. A fürdővárosi kézilabdatársadalom izgalmas mérkőzésekkel emlékezik meg a fiatalon elhunyt beállósról.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Mahler Brigittára a sportág emblematikus alakjaként emlékezhetünk. A gyulai születésű beállós a kétezres években igazolt haza a Ferbonex Gyulai SE csapatához, előtte Békéscsabán, Kiskunhalason és Derecskén is csapata erősségeként teljesített. A Maki becenévre hallgató sportoló aktív szerepet játszott abban, hogy a gyulai csapat a 2007/2008-as és a 2008/2009-es bajnokságban is az ezüstérmes pozícióban végzett.

Aktív pályafutását 2013-ban fejezte be, a kézilabdától azonban nem szakadt el. Mahler Brigitta a Gyulasport NKft. utánpótlás edzőjeként tevékenykedett egészen 2017. elejéig, amikor is szervezetét gyilkos kór támadta meg. A 14-es szám viselőjét május 17-én helyezték örök nyugalomra.

A Mahler Brigitta Kézilabda Emléktornán idén is négy csapat lép majd pályára. Zöldi-Tóth Katalin gárdája a PC TRADE Szeged NKE, a K. Szeged SE és a Testnevelési Főiskola SE ellen veszi fel a küzdelmet.

Az egész napos küzdelemsorozatban a résztvevő gárdák körmérkőzéseken mérik össze egymással erejüket, amelynek végén a legjobb együttes hazaviheti a torna vándorserlegét. A szervezők a csapatok mellett az egyéni legjobbakat is díjazza, a küzdelemsorozat végén megválasztják a legjobb kapust és mezőnyjátékost is.

A CZ-Gyulasport NKft. formálódó együttese várhatóan 9.30-kor a PC TRADE Szeged NKE ellen lép pályára, 10.30-kor órakor a K. Szeged SE csapatával találkozik, 16 órakor pedig a Testnevelési Főiskola SE gárdájával csap majd össze.

A Mahler Brigitta Kézilabda Emléktorna 9 órakor a megnyitóval veszi kezdetét.