Gyulai fociérmek Szentesről

Idén is megrendezték a Szentesi Kinizsi Gyermek Focifesztivál küzdelmeit szeptember 3-án. A korosztályos tornán a Gyulasport NKft. három együttessel képviseltette magát.

A Gyulasport NKft. U8-as csapata

Kovács Henrik vezette U8-as együttes a Szentesi Kinizsi, a Hódmezővásárhely, az Orosháza és a Békéscsaba UFC gárdáival nézett szembe, körmérkőzéses rendszerben. A fiatal fürdővárosi csapat a Békéscsaba UFC csapatával kezdte a tornát, ahol sok helyzetet sikerült kidolgoznia, viszont csak egyszer sikerült bevenni az ellenfél kapuját, köszönhetően a békéscsabai hálóőr bravúros védéseinek. A szomszédvári alakulat két gólt is szerzett a találkozón, így megérdemelten szerezte meg a győzelemért járó pontokat.

– Egy hosszabb pihenőt követően az Orosháza ellen léptünk pályára, ahol az előző mérkőzéshez hasonlóan kimaradtak a helyzeteink, csak egy találatig jutottunk, ráadásul az ellenfelünk egy előrevágott labdából gólt szerzett, így be kellett érnünk a döntetlennel – ismertette Kovács Henrik.

A kezdeti bizonytalanság után magára talált a gyulai együttes: előbb a hódmezővásárhelyi riválisát gázolta el (8-0), majd a Szentesi Kinizsi csapatát múlta felül (5-1).

A Gyulasport U8-as együttese egy vereséggel, egy döntetlennel és két győzelemmel a torna ezüstérmes helyén végzett. A csapat sikerei mellett a gárda egy egyéni elismerésnek is örülhetett, hiszen Gazsó Gergőt választották a torna legjobb játékosának.

– Augusztusban kezdtük meg az U8-as (2015) korcsoport foglalkozásait: megismertettük a gyerekekkel az új pályaméret és a 4+1-es játék szabályait. A 2022/2023 szezonban ez volt az első megmérettetése a csapatunknak. Ezen a tornán a körzetünkhöz tartozó egyesületekből részt vett két játékos, akik heti rendszerességgel látogatják edzéseinket. A foglalkozásokon gyakorolt technikai elemek és az egyesületünkre jellemző kezdeményező játékstílus megjelent a pályán, támadásban és védekezésben egyaránt. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, mert bátran felvállaltuk az 1-1 elleni játékhelyzeteket, de a mennyiségét tekintve sajnos kevés gólt szereztünk. A védekezést az ellenfél kapujánál megkezdtük és agresszívan próbáltunk labdát szerezni, ami pozitívum volt számomra. A tornán mutatott játékkal elégedett voltam és a gyerekek hozzáállása is remek volt. Külön köszönöm a szülőknek, hogy lehetővé teszik gyermekeik a tornán való részvételt és a mérkőzéseken mutatott kulturált szurkolást. Köszönöm a Szeghalmi Sárréti LE és a Szabadkígyós egyesületeinek, hogy segítették labdarúgóik szereplését csapatunkban – értékelt Kovács Henrik.

A Gyulasport NKft. U8-as csapata: Roszik Dominik, Bányai Zsombor, Gazsó Gergő, Ivicsevcs Balázs, Juhász Marcell, Hegyi Csanád, Sztojka Énok, Sztojka Enzó, Nagy Zalán.

A fürdővárosi egyesület U9-es együttese a Szentesi Kinizsi, a Békéscsaba UFC, a Grosics Akadémia és a Tehetség SE ellen lépett pályára. A Zsurzs Péter vezette gárda a nyitómérkőzésen a jó erőkből álló hazai csapattal mérkőzött meg. A gyulaiak egy kemény párharcokkal tűzdelt mérkőzésen 2-1-es győzelmet arattak.

– A folytatásban a Grosics Akadémia szegedi együttesét győztük le 4-0 arányban. Hozzátenném, hogy az ellenfél bátor, nyílt sisakos, egyéni megoldásokra alapuló játéka nagyon szimpatikus volt, sajnálom, hogy ezt nem minden ellenfélnél tudom elmondani. A következő meccsen a Békéscsabai UFC ellen nyertünk 13-1 arányban. A csoport utolsó mérkőzése is könnyebbnek bizonyult, amelyen a jászberényi Tehetség SE együttesénél 12-0 arányban bizonyultunk jobbnak – sorolta Zsurzs Péter.

A korosztályos együttes a csoportmeccseken mutatott teljesítményének jutalma a döntőbe jutás volt, ahol a gyulai Grosics Akadémia várt a gárdára. A fürdővárosi csapat már ezen a mérkőzésen is az elejétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, bátran, harcosan, motiváltan és gólra törően játszott, így sikerült gyorsan megszereznie a vezetést. Az ellenfél nemsokára egy előrevágott labdából kiegyenlítette a párharcot.

– Ellenfelünk nagyon direkt, a játékunkat tördelő játékot játszott, de mi nem adtuk fel az alapelveinket ezen a mérkőzésen sem, mert bátran felvállaltuk az 1-1 elleni játékhelyzeteket, cselezéssel hoztuk ki a labdát, próbáltunk gyorsan, gyakori ritmusváltásokkal játszani és minden körülmények között a labda megjátszására törekedtünk. A mérkőzés végén sikerült újra megszereznünk a vezetést, amire a Grosics Akadémia már nem tudott válaszolni, így 2-1-es győzelmet arattunk, amivel az első helyet sikerült megszereznünk a tornán. Szeretném megköszönni a szülők támogatását és a Sárréti LE szeghalmi egyesület vezetésének, hogy Zsombok Barnabás szereplését lehetővé tette – monda el a tornagyőztes együttes edzője.

A gyulai csapat az aranyérem mellé a gólkirályi címet is megkaparintotta, Valyuch Jánosnál senki nem zörgette meg többször az ellenfelek hálóját.

A Gyulasport NKft. U9-es csapata: Révész Zsolt, Domokos Dániel, Szigeti Balázs, Molnár Botond, Valyuch János Hundzsa Balázs, Ombodi Simon, Karancsi Ádám, Zsombok Barnabás.

A Gyulasport NKft. U10-es korosztálya a SZEOL SC, a Szentesi Kinizsi, a Móravárosi Kinizsi együtteseivel mérkőzött meg a csoportmérkőzések során.

Molnár Péter elmondta, edzőkollégájával, Nagy Gergellyel abszolút tanulási céllal neveztek a kupára, hiszen az U10-es korosztályra vonatkozó pályaméret és játékosszám eltérő a fiatalabbakétól, így tudták, hogy idő kell, amíg a játékosok alkalmazkodnak a változásokhoz.

– Egy hosszú folyamat elején járunk, a nyáron nagy hangsúlyt fektettünk az új szabályokkal járó alapelvek megtanítására az edzéseken. Ezeket az alapelveket, mozgásokat szerettük volna viszontlátni mérkőzés közben. Csapatunkat erősítette a tornán a gyulai körzetközponthoz tartozó Szabadkígyós csapatából Lamper Erik, továbbá Kunágotáról Kovács MilánVarga LeventeEgri Bálint és Medgyesegyházáról Kőszegi Zsombor is – árulta el Molnár Péter.

A gyulai csapat Pap Zalánt nélkülözve érkezett a tornára, ahol az első mérkőzésen a SZEOL SC korosztályos együttesét győzték le 3-2 arányban. A következő összecsapásra pihenés nélkül érkezett a gárda, amely rá is nyomta a bélyegét a játékra. A hazaiak kis is használták a gyulai alakulat fáradtságát és 7-3-as sikerrel zárták a találkozót.

– Az utolsó csoportmérkőzésen már ismét magabiztosan nyertünk 8-0-ra a Móravárosi Kinizsi ellen. Csoportmásodikként a másik csoport elsője, a Budapest Honvéd ellen játszottunk a döntőbe jutásért. A nálunk magasabb szinten jegyzett budapesti csapat ízelítőt adott számunkra abból, hogy milyen egy igazi akadémiai csapat ellen játszani. A hibáinkat könyörtelenül kihasználva, esélyt sem adtak a fővárosiak, 9-0-ra kaptunk ki tőlük. A nagy arányú vereség ellenére örömmel láttam, hogy játékosaink mindvégig igyekeztek bátor, kezdeményező focit játszani, ami helyenként az ellenfelünket is meglepte – ismertette a gyulai edző.

A korosztályos együttes a bronzmérkőzésen a gyulai Grosics Akadémia ellen lépett pályára. Mindkét csapaton érezhető volt a fáradtság, amit a sűrű menetrend mellett a pálya mély talaja is okozott. Amíg az akadémiai ellenfél egyéni villanásokból gólokat lőtt, addig a gyulai együttes sorra hagyta ki kidolgozott helyzeteit. A Gyulasport NKft. U10-es együttese 3-1-es vereséggel fejezte be a mérkőzést, így a torna 4. helyen zártuk a napot.

– Összességében pozitívan értékelem szereplésünket, mert a fiúk a tisztes helytállás mellett mindvégig betartották a már említett alapelveket. Jó kiindulási alap volt ez a torna és várjuk a következő bizonyítási lehetőséget, ahol újabb visszajelzést kaphatunk fejlődésünkről – mondta Molnár Péter.

A Gyulasport NKft. U10-es csapata: Bereczki Igor, Freiberger Zalán, Gracia-Oravecz Bruno, Horváth Ferenc, Kovács Zsombor, Kőszegi Zsombor, Lamper Erik, Kovács Milán, Varga Levente és Egri Bálint.

– A tornán figyelemmel kísértem csapatainkat, mint szekcióvezető is. Nagyon jó volt látni, hogy a résztvevő csapataink mindegyikénél megjelent a Gyulasportra jellemző kezdeményező játékstílus, védekezésben és támadásban egyaránt. Bátran felvállaltuk az 1-1 elleni játékhelyzeteket ,még a saját kapunk előterében is, és próbáltuk hátulról felépíteni a támadásainkat. Pozitívum, hogy edzőink, erősebb ellenfelek ellen sem változtattak az elveinken, például az U10-es korcsoportban a Kispest Honvéd elleni találkozón. Külön szeretném kiemelni az U9-es korcsoportunk egész tornán nyújtott teljesítményét, mert a játék minden elemében felülmúlták ellenfeleiket és még a döntőben is higgadtan, elveinknek megfelelően futballoztak, annak ellenére, hogy ellenfelünk arra törekedet, hogy rombolja a játékunkat. Az ilyen tornákon kapok visszajelzést, hogy egyesületünknél milyen munka folyik és összességében elégedett voltam a mutatott játékkal, mert viszont láttam a mérkőzések folyamán, kiélezett helyzetekben is, azokat a technikai elemeket, amiket a foglalkozások alkalmával gyakorolnak labdarúgóink. Edzőink megfelelően kommunikáltak a mérkőzések folyamán és gratulálok nekik a pályán megjelenő játékhoz, eredménytől függetlenül – értékelt Kovács Henrik szekcióvezető.

A tornagyőztes U9-es együttes