Szeghalmon torpant meg a gyulai kézilabdacsapat

Szeghalmi NKC–CZ-Gyulasport NKft. 32-25 (20-15)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság második fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. együttese a Szeghalmi NKC otthonában lépett pályára szeptember 16-án. Zöldi-Tóth Katalin csapata a szeghalmi arénában szerette volna folytatni kiválóan megkezdett szezonját.

CZ-Gyulasport NKft.: Mike M., Fodor-Bottó R. (1), Kovács K., Lukács N. (3), Szabó K. (7), Szögi T. (10/6), Milyó A. (1). Csere: Antal X., Ladics V., Farkasinszki D., Hős K. (1), Nagy P. (2), Szalkai B., Volent L. és Kertes S. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabda-szakágának technikai vezetője a mérkőzésről elmondta, a gyulai csapat a győzelem reményében utazott Szeghalomra.

– Erre minden esélye meg is volt a csapatnak, hiszen az elmúlt héten a szegedi gárda ellen mutatott játék erre predesztinálta a őket. Nem beszélve arról, hogy a bajnokság előtti két edzőmeccsen is győztesen hagyta el a pályát a fürdővárosi gárda – tette hozzá.

A hazaiak már az első másodpercektől kezdve űzték riválisukat, a feltüzelt szeghalmi együttes háromgólos vezetéssel kezdte a találkozót. A gyulai csapat az ötödik percben érkezett meg a meccsbe, amely után a 10. percben Szabó Kamilla kiegyenlítette az állást. A folytatásban azonban fürdővárosi együttes újra elengedte a szeghalmi alakulatot, amely így ötgólos előnnyel fordulhatott a második játékrészre.

A fordulás után sem változott a helyzet, a hazai gárda őrizte előnyét, vendégek pedig védekezésben és támadásban is sokat hibáztak. A mérkőzés utolsó három gólját a nagyot harcoló gyulaiak szerezték, ám a kihagyott ziccerek és az eladott labdák miatt ez csak a különbség csökkentésére volt elég.

– Nagyon jókor jött ez a pofon, pedig a lányoknak jeleztem, hogy ez a mérkőzés nem olyan lesz, mint a felkészülési meccsek voltak. Voltak intő jelek a héten végzett edzéseken, de azt gondoltam, hogy azt a védekezést, amit a múlt héten nyújtottunk, nem lehet elfelejteni, de tévedtem. Csalódott vagyok, mert azt gondolom néhány embertől több kell és örülnék, ha kicsit el tudnánk fogadni, hogy ez egy csapatsport. A legfontosabb az, hogy amikor lehetőséget kapok akkor, kell tudni vele élni – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Gyulasport NKft. csapata a következő fordulóban a Mizse KC otthonában térhet vissza a kiválóan megkezdett útra.

(Gyulai Hírlap)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük