Egy félidő alatt eldöntötte a derbit a gyulai focicsapat

Clean-Way Gyulai Termál FC–Szeghalmi FC 3-0 (3-0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Szeghalmi FC együttesét fogadta szeptember 17-én. A Sajben Gábor által irányított gárda győzelemmel szerette volna folytatni a bajnoki évadot.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC:Jakab, Nagy S., Nyéki (Repisky), Farkas, Kártyás, Kovács Zsombor (Zsilák Mátyás), Bondár (Kiss), Kovács Zsolt (Piss), Varga, Vágási és Radics (Nagy G.). Csere: Zsilák Máté, Magyar Gergő. VezetőedzőSajben Gábor.

A gyulai együttes az előző fordulóban Szarvasra látogatott, ahol komoly presztízsharcban győzte le riválisáét. A fiatal fürdővárosi a folytatásban a Bélés Megyei Kupában vendégszerepelt, ám az 1-1-es döntetlennel végződő találkozó után Sajben Gábor nem lehetett elégedett.

A soros bajnokin az előkelő helyen álló Szeghalmi FC érkezett a gyulai stadionba. A hazai együttes mindenképpen győzni szeretett volna szerezni riválisa ellen, hogy megkezdje a kapaszkodást a tabellán.

A találkozó kiváló ritmusban indult, mindkét együttes helyzetek sorát dolgozta ki ellenfele kapuja előtt. A vendégcsapat kétszer is tűz alá tudta venni a hazai kaput, ám a vezető gólt mégis Farkas Ádám szerezte meg a 35. percben, amikor kiválóan érkezett egy beadásra. Pár perc múlva Varga Zoltán ért utol egy indítást, majd a kapus mellett megszerezte a gyulai együttes második gólját. A lefújás előtt Bondát Attila is feliratkozott a góllövők közé, találata pedig megnyugtató előnybe hozta csapatát.

A fordulás után erőteljes szeghalmi rohamokkal indult a félidő, Jakab kapusnak több alkalommal is szüksége volt reflexeire. A gyulai gárda azonban vissza tudta billenteni a mérkőzés egyensúlyát és megérdemelten gyűjtötte be a győzelemért járó pontokat.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata győzelmével feljött a tabella 4. helyére, a következő fordulóban pedig a közvetlen rivális Gyomaendrődi FC otthonában lép pályára.

További képeket itt találsz.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük