Az utolsó perceken múlott a kupagyőzelem

Gyulai Color KE–Tiszakécske VSE 68-72 (17-17, 12-9, 17-19, 22-27)

A Hepp Kupa 2022/2023-as kiírásának első fordulójában a Gyulai Color KE a Tiszakécske VSE együttesével találkozott a szeptember 24-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Color KE: Kertész 18/6, Marschal 5/3, Osgyáni 10, Szűcs 2, Lőkös 2 Csere: Cseman 17, Hajdu 14/3.

Az alaposan megfiatalított fürdővárosi gárda a bajnokság előtti utolsó tesztmérkőzésén várta bajnoki riválisát. Az alaposan átépített haza együttes elsősorban a csapatépítést tűzte ki céljául, ám mindent kész volt megtenni a kupasiker érdekében.

A két rivális azonnal a mérkőzés közepébe csapott, az első negyedben komoly versenyfutás jellemezte a találkozót. A döntetlennel végződő nyitó etap után is folytatódott a nagy versenyfutás, ám a gyulai együttes kreatívabb játéka ekkor már pontokban is megmutatkozott. A harmadik negyed után a hazai gárda kezében volt a mérkőzés, ám a záró etapban ismét komoly küzdelem alakult ki a két gárda között.

Az utolsó percekben több hibát is vétett a gyulai együttes, a lefújásig küzdő riválisok közül pedig a tiszakécskei alakulat bírta jobban a nyomást.

– A végjátékok kezelését nagyon sokat kell gyakoroljuk, a rutintalanság vezetett a vereségünkhöz – értékelt röviden Hajdu Zoltán.

A Gyulai Color KE együttese a Békéscsabai KK csapatával kezdi a bajnoki pontvadászatot.

További képeket itt találsz.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük