Szegeden is taroltak a szenior atléták

Szegeden rendezték meg az év utolsó országos szenior atlétikai versenyét október 8-án. A Mocsári Mihály emlékét őrző viadalra 24 egyesületből 37 versenyző adta be nevezését.

Kovács István szenior atléta egyesületi beszámolójából kiderül, a versenyre főleg dobószámokra érkezett nevezés, az SZVSE-pálya rekortánján kevés futó és ugró indult. A fürdővárosi egyesületet négy sportoló képviselte.

Szabó IlonaVolosinovszki ZoltánnéMány József és Salka József összeállítású csapat kiválóan versenyzett, összesen hét aranyérmet nyertek, az öt begyűjtött abszolút első hely pedig a verseny legjobb egyesületi eredménye is lett egyben. Az érmek mellett a gyulai klub Volosinovszki Zoltánné távol- és hármasugró új országos csúcsainak is örülhetett.

– Az évi értékelésben megállapíthatjuk, hogy ebben az évben is igen kevés lehetőség volt a versenyzésre. A gyulai versenyzőknek a fedettpályás és a szabadtéri országos bajnokság mellett csak három város – Budapest, Gyula, Szeged – egyesületi versenyén volt lehetőségük az indulásra. A Gyulasport NKft. szenior atlétái jól használták ki a kevés lehetőséget és a számítások szerint az összes versenyen 53 első helyezést értek el, amely országosan a legjobb, megelőzve a debreceni, a szekszárdi, és a veszprémi egyesületet is, valamint a Ferencvárosi Torna Clubot. A sikerekhez nagyban hozzájárult a Gyulasport NKft. és a gyulai önkormányzat anyagi támogatása – olvasható az értékelésben.

Eredmények: Szabó Ilona súlylökés 5,45 m, diszkoszvetés 13,80 m (mindkettő korosztályos 1. hely), Volosinovszki Zoltánné 100 m 16,1 mp, távolugrás 391 cm, hármasugrás 8,85 m (mindhárom abszolút 1. hely), Mány István 800 m 2:55,7 p, 1500 m 6:14,8 p (mindkettő abszolút 1. hely) és Salka József 100 m 16,2 mp (korosztályos 1. hely).

(Gyulai Hírlap)