home

A diákolimpiai bajnokokat köszöntötték Békéscsabán

 

 

Békéscsabán szerdán délután a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében tartotta hagyományos, az országos diákolimpiai bajnokokat köszöntő ünnepségét a Békés Megyei Diáksport Egyesület.
 
 

Filyó Tibor levezetőelnök köszöntötte a megjelenteket, köztük polgármestereket, alpolgármestereket, önkormányzati képviselőket, diáksport szervezetek vezetőit, majd a több mint száz vendég elénekelte a Himnuszt. Szabóné Csendes Ildikó, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke köszöntötte a megjelent diákolimpiai bajnokokat, edzőiket és testnevelőiket. Megköszönte a szülők, az intézmény vezetők tevékenységét, a diákokat pedig arra kérte, hogy népszerűsítsék a sportot, hívják meg osztálytársaikat az edzésekre.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, olimpiai ezüstérmes öttusázó a következőket mondta: – Dr. Erdős Dániel ügyvezető igazgató kollégámmal azért jöttünk Békéscsabára, hogy megköszönjük mindenkinek, a sportolóknak, a testnevelőknek, az edzőknek, a szülőknek, az önkormányzatok vezetőinek, a sportvezetőknek azt a munkát, amit azért végeznek, hogy a fiatalok bajnoki címet nyerjenek. Békés megye diáksport élete az egyik legjobb hazánkban. Az előző oktatási évben a létszámot tekintve Békés megye a diákolimpiákon több mint tizenhatezer ötszáz tanulóval képviseltette magát, és ezzel a harmadik helyen végzett az országos rangsorban. Az eredményességet tekintve Békés megye az utóbbi években a legjobb nyolc megye között szerepelt. A diáksport a mindenünk, azért jöttünk ide, hogy segítsük az itt folyó munkát. Végezetül szeretném megköszönni Kormos Mihálynak, a múlt év végén leköszönt megyei diáksport egyesületi elnöknek áldozatos munkáját, utódjának Szabóné Csendes Ildikónak pedig kitartást, jó munkát kívánok.

Ezt követően Nagy Erika, a Jókai Színház művésze mondta el Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz című versét.

Az ünnepségen a „Békés Megye Diáksportjáért” kitüntetést kapta Baktai Ferencné, az egyesület elnökségi tagja, a gyulai körzet felelőse.

Elismerésben részesült a 2017–2018-as tanév legeredményesebb Békés megyei testnevelője a dombegyházi Gulyás Imre Gábor. Az elmúlt tanévben 40 év pedagógusi pályafutást követően nyugdíjba vonult Majorné Horváth Izabella, aki 1980 óta dolgozott az 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményben. Munkájában a sport és a gyermekek szeretete a legfontosabb vezérlő elv volt. Az ünnepségen elismerésben részesült a nyugdíjas pedagógus.

Az általános iskolai korosztályban A kategóriában, az igazolt sportolók között Békés megye jó tanulója, jó sportolója díjat kapott Horváth Soma, tőrvívó, a Gyulai Implom József Általános Iskola tanulója, edzője: Szabados Kristóf.

Általános iskolai korosztályban B kategóriában Békés megye jó tanulója, jó sportolója Molnár Balázs, a Gyulai Implom József Általános Iskola tanulója. Balázs B kategória duatlon sportágban (futás, kerékpározás) a diákolimpia megyei döntőjén első lett, az országoson 4. helyezést ért el. Atlétika mezei futásban megyei 2., 1500 m-en a 3. helyen és 3000 m-en első helyen végzett. Testnevelője, felkészítője: Kertes István

Középiskolai korosztályban B kategóriában Békés megye jó tanulója, jó sportolója: Bücs Veronika Fanni, a Békéscsabai Belvárosi Gimnázium tanulója. Veronika kitűnő tanuló, a B kategóriás torna diákolimpián megyei döntőben csapatban első, egyéniben második, az országos elődöntőben egyéniben és csapatban harmadik, a diákolimpia országos döntőjében csapatban és egyéniben is az 5. helyen végzett. Testnevelője és felkészítője: Suhajda Lászlóné.

Ezután átadták az ajándékokat az egyes sportágak diákolimpiai bajnokainak, edzőiknek és testnevelőiknek.

 

forrás: beol.hu


Regionális junior kosárlabda bajnokság

 

 

2019. Február 17. vasárnap

Félegyházi TSI - Gyulasport 93-70 (26-20, 26-13, 19-20, 22-17)


K: Gergő Gyepes 21, Soma Szűcs 18, Áron Váraljai 8, Balogh Zeteny 6, Soma Osgyáni
Cs: Levi Szénási 11/3, Milán Matyika 6

A visszavágót február 23-án szombaton rendezik 15 órától a gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.


Felkészülési női kézilabda mérkőzés

 

 

2019.02.01. Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok, Gyula


Gyulasport NKFT. (NBII.) - Levendula H.FKSE AlgyŐ (NBI/B) 17:31 (8:15)
Gyula, 100 néző 
Vezették: Czoldán Csilla, Kecskeméti Szabina.
Kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc.
Büntetők: 2/0 ill. 2/1
Gyulasport: 
Borsós E.- Radnóti M. Domokos-Semjéni H.2, Csapó-Kovács H.2, Dr. Bányainé Szabó R.1, Zsittnyánné Csiffáry Cs. 1, Papné Lukoviczki B. 4.
Csere: Antal X.(kapus), Nagy N.1, Szabó L.4.Balogh V.2.
Edző: Barna Károly.
Vendégek legjobb lövőii: Szepesi I. 7/1, Kozma Fl. 5, Aracsi V.5, Zsilák K. 4.
A mérkőzés alakulása: 8.perc 0:8!! 18.perc 4:15, 29.perc 8:15, 34.perc 12:16, 43.perc 14:23, 47.perc 16:24, 52.perc 16:25.
Barna Károly edzői nyilatkozata:
Második felkészülési mérkőzésünket játszottuk. Felkészülésünk ezen szakaszában direkt erősebb ellenfelet választunk. Itt is megköszönöm az Algyő csapatának, hogy elfogadta meghívásunkat. Ellenfelünk a felkészülésben előttünk jár, Heti több edzéssel készülnek a bajnoki megmérettetésre. Ez a mérkőzés jól szolgálta, hogy felmérjük, hogy hol tartunk. A bajnokság megkezdéséig még van mit csiszolni a csapaton. Voltak szép pillanatok is, ami a gyors támadásokban realizálódtak. Ezeket kell tartósítani. Védekezésünknek kell még felkeményedni. Problémát láttam még hogy labda elvesztés után lassan ment a visszarendeződés. Többször leindítottak bennünket. Sok,sok biztató jel van, ami arra enged következtetni, hogy sok van ebben a csapatban, csak hinni kell magukban.

 

2019.02.05.-én kedden az ifjúsági kézilabda csapatunk játszik edzőmérkőzést a Szeghalmi NKC csapatával 16.30-tól a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.


Második lett az U15-ös futsal csapat

 

 

Békésen rendezték február 2.-án a Békés megyei futsal U15-ös döntőt ahol a Gyulasport KFT II. csapata a második helyet szerezte meg.

Gyulai eredmények:

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE  II.    1-3    GYULASPORT KFT. II.

GYULASPORT KFT. II.   2-0   BERÉNYI GYERMEK FC

GYOMAENDRŐD GYLE    2-1    GYULASPORT KFT. II.

GYULASPORT KFT. II.   1-3   OMTK-ULE 1913 I.


Vásárhelyi rangadó a junior kosarasoknál

 

 

A junior regionális bajnokság idei első mérkőzésén a Vásárhelyi Kosársuli fogadta a Gyulai SI csapatát.

Vásárhelyi Kosársuli - Gyulai SI 97-63 (23-18, 27-10, 29-15, 18-20)

 


top