home

Nem sikerült meglepni az Algyőt

 

 

NBII. bajnoki felnőtt női kézilabda mérkőzés.
Gyulasport NKFT. - FKSE. Algyő 26:31 (14:17)

Gyula, 130 néző
Vezette: Juhász Dániel, Szabó Imre Barnabás
Kiállítás: 12 perc ill. 16 perc
Büntetők: 8/5 ill. 3/2

Gyulasport NKFT:
Nagy B.- Nagy I.3, Nagy N. 1, Radnóti M. 3, Csapó H.5/2, Asztalos A. 2, Buzási O. 8/2, 
Csere: Borsós E.(kapus), Rácz Kl.1, Komlósi Cs. Szabó L.2/1, Nagy C. Gyepes R. Csiffáry Cs.1, Boruzs B.
Edző: Barna Károly.
Algyő legjobb lövői: Draxler O.11/2, Velky V.6.Gercsó D.4.

A bajnokesélyes, eddig élen álló, veretlen és feljutni szándékozó csapat látogatott Gyulára. Nem is titkolta ezen szándékát. Végig futották a mérkőzést. De ahhoz, hogy igazi forró hangulatú mérkőzés alakult ki, jó partnernek bizonyultak a gyulai játékosok. Minden tekintetben igyekeztek megnehezíteni a vendég algyőiek dolgát. Részben sikerült is. Nem felemelt kézzel adták meg magukat. El kell ismerni, hogy jelen állapotban az Algyő jobb csapat. De a gyulai lányok elhitték, hogy pariban lehetnek a bajnok esélyessel. Játékuk meggyőző volt. A nagy lendületben, bizony előfordultak hibák, ami még nagy befolyással nem bírt a mérkőzés alakulására. A huszonötödik percben egy gól volt a különbség (12:13). A második félidőben a vendégek tovább fokozták a tempót. Valószínű megijedtek, hogy itt még meglepetés is születhet. A játék képe alapján bizony elő is fordulhatott volna. A negyvenkilencedik percben hat góllal elhúztak. (21:27) És ezt az előnyt a mérkőzés végéig meg is tudták tartani.

Barna Károly: A lányok a mai mérkőzésen bebizonyították, hogy igazi csapatként is tudnak küzdeni. Kiváló egyéni teljesítmények is szükségesek voltak ahhoz, hogy megcibáljuk az oroszlán bajszát. Nem vallottunk szégyent. Ha kevesebb technikai hibát vétünk,amely a nagy akarás számlájára írandó, még szorosabbá tehettük volna a mérkőzést.

Ifjúságiak:

Gyulasport NKFT. - FKSE. Algyő 29:29 (14:15)
Gyula, 90 néző
Vezette: Juhász Dániel, Szabó Imre Barnabás
Kiállítás: 16 perc (2 kizárás) ill. 8 perc.
Büntető: 10/8 ill. 4/3

Gyulasport NKFT:
Varga M- Nagy I. 6, Szappanos R.1, Tóth M.1, Gyepes R.2, Boruzs B. 8/3, Szabó L. 9/5.
Csere: Hudák D.(kapus), Bicskei B 2/1, Szőke D. Csukás O.
Edző: Barna Károly.
Algyő legjobb lövői: Fejes M. 10/1, Benák A.7/2,

A gyulai csapat nem a legjobb előjelekkel érkezett erre a mérkőzésre. Sajnos hazai pályán is csak igen tartalékosan, sok sérülttel tudott kiállni. Ennek ellenére úgy álltak fel, hogy mindenáron győzni szeretnének. Az első félidőben igen csak test test elleni küzdelem folyt a pályán .Mindkét csapat presztízsnek tekintette a mérkőzést. Igazi gladiátor harcot láthatott a szépszámú közönség. Sajnos ezt a harcot a játékvezetők nem egyformán bírálták el. Ez meglátszott a kiállítások számában.. Sajnos mérkőzés végeredményét is befolyásolta az a tény, hogy két meghatározó játékosunkat Nagy Izát és Szőke Dorkát az 57. és a 60. percben harmadik két percük után a kizárás sorsára jutatták. Így a mérkőzést a hazaiak kettős emberhátrányban fejezték be. Az 57. percben még három góllal vezettek a hazaiak, de a két kiállítás és az 58.percben kapott büntető megpecsélte sorsukat. Két perc alatt lőtt három góllal a vendégek döntetlenre hozták a már biztos győztesnek látszó mérkőzést. De ezzel a döntetlennel is előbbre léptek a dobogó második fokára. 
Mindent egybevetve szép volt lányok!


Győzelem a szomszédvári derbin

 

 

 Eubility Group Békéscsaba U21 - Gyulasport NKFT női NBII. bajnoki kézilabda mérkőzés.

Eredmény: 30:31 (13:18)

Békéscsaba,80 néző
Vezették: Molnár János, Szenteszki András.
Kiállítás: 12 perc ill. 4 perc.
Büntetők: 4/4 ill. 6/5
Gyuasport NKFT:
Borsós E.- Nagy C. Asztalos A.3, Radnóti M.4, Rácz Kl. 2, Csapó H.7/4, Buzási O. 7,
Csere: Nagy B.(kapus), Jámbor F. Nagy N.5, Szőke D. Nagy I. Komlósi Cs. Szabó L.1, Csiffáry Cs.1, Boruzs B.
Edző: Barna Károly.
Békéscsaba legjobb lövői: Ekker 5, Laurinyecz, Dombi 4,4
Nagy várakozás előzte meg a mai mérkőzést. A két szomszédvár mindig nagy harcot vívott egymással. Így volt ez a mai mérkőzésen is.
A hazai csapat mindjárt a mérkőzés elején két góllal hangolt. De ez nem vette kedvét a vendég gyulaiaknak. Hamar ráébresztették a hazaiakat, hogy a gyulaiak is gólra játszák a kézilabdát. A 10. percben vették át a vezetést (6:7). Nem is adták ki a kezükből. Sőt a félidő végére öt gólra növelték előnyüket. Úgy játszottak, mint egy jól hangolt zenekar. A karmester (Barna Károly) utasításait a zenészek mindenben betartották. Így alakult ki a tetemes előny. A második félidő elején még két gólt hozzátettek az őt gólos előnyhöz. Úgy nézett ki, hogy a gyulaiak letudták a mérkőzést. De nem így a csabaiak. Egy 9:4-es szériát produkálva megközelítették a gyulaiakat, sőt a 29. percben egyenlítettek is. ( Na itt ment az első telefon a mentőállomásra) A gyulai csapat nem hagyta magát, újra átvette a vezetést. Egy perc volt hátra. A hazaiak egyenlítettek.( újabb telefon a mentőállomásra). Harminc másodperc van hátra. A csabaiak támadnak. Megszerezzük a labdát. (Csengenek a telefonok). Csapó Hajni kapja a labdát. Nem ismer se istent, se embert. Csak a kapura koncentrál. Iszonytatos erejű lövés hagyja el a kezét. GÓÓÓÓL!!! 
Újrakezdésre már nincs idő!
Elhalkulnak a telefonok!
A küzdelem iskola példája volt. Szép volt Lányok!
Gratulálok Nektek!

.... ejtsünk szót az ifjúságiak, hősies, küzdelmes mérkőzéséről is.
Erre a mérkőzésre a gyulaiak különböző okok miatt csak tíz fővel tudtak kiállni a jó képességekkel rendelkező békéscsabai csapat ellen. A két fő mezőnyjátékos cserét maga mellett tudó gyulaiak olyan hősiesen küzdöttek, mintha az életük múlt volna ezen a mérkőzésen. Győzelmük értékét az is növeli, hogy négy játékos részt vett az ifjúsági mérkőzést megelőző felnőtt mérkőzésen is. És bírták szuflával. (Szabó Leila, Nagy Iza, Szőke Dorka, Boruzs Barbi)
Békéscsabai ENKSE.II. - Gyulasport NKFT. 21:31 (7:11)
Kiállítások: 8 perc. ill. 6 perc
Büntetők: 3/2 ill. 4/2
Gyulasport NKFT.
Varga M.- Szőke D.6, Nagy I.6, Szabó L.6, Boruzs B.5, Szappanos R.3, Gyepes R.3,
Csere: Hudák D.(kapus), Tóth M.2, Balázs E.
Békéscsabai csapat legjobb lövői: Kánya 7, Vozár 8.
Mindkét csapat nagy elánnal esett egymásnak. Igazi presztízs harc folyt a pályán. Mindez a védekezésben nyilvánult meg.A 19. percben csak 4:4 -et mutatott az eredményjelző. Innen a gyulai fiatalok magukhoz ragadták kezdeményezést. Egy 7:3-as szériát produkálva állították be a négy gólos előnyüket . A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első véget ért. A nyolcadik percben 16:8-ra alakították az állást. Ötletes támadójátékkal, kegyelmet nem adó védekezéssel, de szabályos keretek között bizonytalanították el a csabai játékosok támadó kedvét.
A gyulai fiatalok ilyen arányban is megérdemelten nyertek a jól küzdő békéscsabai ellenfelükkel szemben.

(Máthé István)


Sikeres U-9 es hétvége

 

 

2017.11.19. Békéscsaba, U9-es bajnoki mérkőzés

 

Csapat:

 1. Árgyelán Réka
 2. Buda Réka
 3. Debreceni Jázmin
 4. Szilágyi Dorka
 5. Müller Szabina
 6. Czirle Norina
 7. Leiszt Nóra
 8. Zsittynyán Laura
 9. Veres Lili
 10. Bátori Emese

 

 

 1. Mérkőzés: Gyulasport NKFT – Békéscsabai ENKSE 12-6
 • A mérkőzést megint álmosan kezdtük, nehezen vettük fel a mérkőzés ritmusát. Sokáig kellet várni az első gólra. Szerencsére ez a második félidőre elmúlt és odafigyelve, pontosan, kevés hibával játszottunk. Meg is lett az eredménye, biztos győzelemmel zártuk az első mérkőzést.
 1. Mérkőzés: Gyulasport NKFT – Gyomaendrődi NKSE 12-5
 • A Gyomaendrőd gyengébb játékerőt képviselt, így könnyebb volt ez a meccs. Lehetőséget kaptak a fiatalok is, akik ügyesen helyt álltak.

Edző: Prohászkáné Nemes Szilvia


OSB: nem sikerült a rangadó

ORSZÁGOS SERDÜLŐ BAJNOKSÁG:

Gyulasport NKft – Szeghalmi NKC 21–31 (8–16)

Gyulasport NKft: Hudák D., Anderlik A. 2, Csukás O. 4, Tóth M., Balázs E. 3, Bicskei B. 12/8, Felczán Cs. Csere: Gyetvai D., Szegedi Sz., Kovalovszki J., Németh Cs., Juhász Zs., Braun D. és Barta R. Vezetőedző: Majorné Horváth Izabella.

Majorné Horváth Izabella csapata bronzérmet jelentő helyről várta a szorosan őt követő ellenfelét. Az összecsapás azért bírt nagy jelentőséggel, mert a bajnokság idei küzdelmei szoros végjátékot hozhatnak, hiszen a tizenkét pontos éllovas után három tízpontos és két nyolcpontos együttes tülekedik.

A várt kemény csata azonban elmaradt, hiszen a vendégek már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. Hatalmas lendületüket és kőkemény védekezésüket nem bírta ellensúlyozni a „várvárosi” együttes. A Szeghalom gárdája már a huszadik percben 13–5-ös vezetésre tett szert, így a Belli-tanítványok csak kapaszkodni tudtak az eredmény után.

Mint azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, erre a mérkőzésre nem csak a csapatok, hanem a szép számú közönség is készült. A sok vendégszurkoló hangpárbajt vívott a hazaiakat buzdítókkal.

– Játékosaink nagyon megvoltak illetődve, talán ők ijedtek meg a legjobban a csarnokban uralkodó fergeteges hangulattól. 

A találkozó második félidejében már kézbe vették a labdát a gyulai lányok, hiszen csak kettő góllal tudta behúzni a vendég együttes a játékrészt. A sietség azonban hiábavalónak bizonyult, hiszen az első félidőben felhalmozott hátrányt már nem tudta ledolgozni a hazai alakulat.

A Gyulasport NKft. serdülőcsapata tíz gólos vereségével lecsúszott a bajnoki tabella negyedik helyére, ám még így is csak négy pontra áll az listavezető együttestől. Majorné Horváth Izabella együttese a következő körben a Kiskunhalasi UKSC otthonába utazik, hogy a győzelmével a víz felszínén tudjon maradni a bajnoki ráúszás előtt.

(Bimbo Lajos)


A végén kell vezetni....

 

Junior fiú mérkőzés

Gyulai SI - Félegyházi TSI 54-53 (14-16, 7-14, 15-14, 18-9)
K: Gergő Gyepes 14, Schriffert Balázs 5, Áron Váraljai 9, Roland Oláh 20/3, Balogh Zeteny 4
Cs: Edmond Bondár 2, Tamas SarkoziMilán MatyikaMohamed Haitham

Kétszer vezettünk a mérkőzésen, az 1. percben és a 40. minutumban. Közte 38 percig nem, de nyertünk. Többször 11 pont is volt a különbség, de nyertünk. Nem nevezném szép meccsnek, sok hiba volt mindegyik oldalon, de nyertünk. Nem fog megjelenni a Nemzeti Sportban sem, de nyertünk. Lehet, hogy 10 év múlva már senki sem fog emlékezni rá... Kivéve a fiúkat!

Bravó srácok!

(Hajdú János)


top