Útjára indult a Mezei Futó Magyar Liga

A Mezei Futó Magyar Liga 1. fordulóját rendezték meg Pósteleken október 12-én. Az évad első állomásán a Gyulasport NKft. futói is rajthoz álltak.

Az évek óta tartó versengés idei szezonjában öt forduló alatt dől el a pontverseny sorrendje. Az egész éves kihívásban ősszel és tavasszal is rendeznek versenyeket, minden fordulót más-más városban. A Magyar Atlétikai Szövetség és a Békéscsabai Atlétikai Club által megrendezett tornára az ország különböző pontjairól érkeztek versenyzők, így Miskolcról és Budapestről is. A pósteleki futás egyben amatőr megmérettetés is volt, hiszen a verseny első számú célja a mezei (cross) futás népszerűsítése, a Mezei Futó Magyar Liga sorozat kiírása szerinti helyezésekkel pontok gyűjtése és az amatőr futók versenylehetőségeinek biztosítása az igazi kihívás jegyében.

A Gyulasport NKft. színeit Kis Petra SáraBalog RebekaKőfaragó LaraBai BotondHegyi Botond és Cseke Gábor képviselte. A serdülő és újonc kategóriában elstartoló atléták kiváló eredményekkel végeztek.  A Gulyás Réka és Mócz Dániel által vezetett csapat a fürdővárosi sikerei közül kiemelkedik Kis Petra Sára helyezése, aki az országos kihívás 9. helyén ért célba.

(Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos)