Magabiztos győzelemmel folytatta a bajnokságot a gyulai kézilabdacsapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Szarvasi NKK–Corner-Gyulasport NKft. 21-33 (12-15)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 2. fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. csapata a Szarvasi NKK együttesének otthonában lépett pályára. Zöldi-Tóth Katalin gárdája egy kőkemény hazai rangadó után érkezett riválisához, amelyet magabiztosan győzött le.

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., Csapó-Kovács H. 2, Medve M. 6, Laurinyecz E., Papné Lukoviczki B. 4 (2), Milyó A. 7, Dr. Bányainé Szabó R. 3. Csere: Szabó L., Szögi T. 1 (1), Anderlik A., Szappanos R. 1, Nagy N., Kertes S. Vozár M. 1 és Hős K. 8. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Kata.

Mindkét gárda vereséggel kezdte a pontvadászatot. A gyulai csapat igazi presztízsrangadóval nyitotta az évet, míg a szarvasi együttes Bácsalmáson hagyta a bajnoki pontokat.

Ahogy azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, az elmúlt heti kétgólos vereség nem törte le a játékosokat, elszántan készültek a szarvasi csapat elleni mérkőzésre.

Zöldi-Tóth Katalin együttese azonnal magához ragadta a kezdeményezést, folyamatosan kézben tartotta a találkozót. A Hős Katával kiegészített fürdővárosi csapat fokozatosan lépett el ellenfelétől, ám a hazai gárda egy pillanatra sem adta fel ellenfele üldözését.

– Hamar kiütközött a két csapat közötti különbség. A fiatal szarvasi csapat játékosai lelkesen odatették magukat, így színvonalas játék alakult ki. A gyulaiak gyors, ötletes játékkal lepték meg a hazaiakat. Jól látszott a pályán az edzéseken begyakorolt figurák elsajátítása. A kapuban Antal Xénia is sok védéssel vetette magát észre – ismertette Máthé István.

A háromgólos félidő után fokozta a nyomást ellenfelén a Zöldi-Tóth-csapat, így a 47. percben már tízgólos különbség állt az eredményjelzőn. A végjátékban sem vett vissza lendületéből a gyulai gárda, így megérdemelten húzta be második bajnoki mérkőzését.

– A hódmezővásárhelyi vereség után nagyon élt bennünk a bizonyítási vágy. Tudtuk, hogy a szarvasi csapat többnyire fiatal játékosok alkotják és ennek tudatában készültünk egész héten. A heti munkában sokat fektetünk a védekezés és a kapusteljesítmény feljavítására. A mérkőzésen ez látszott is, a védelem jól dolgozott együtt és ezáltal a kapuban is jobbak voltunk. Nagyon jó dolog, hogy vevők a lányok az új dolgokra, a jövőben ez lehet a siker kulcsa. Gratulálok a lányoknak, de hosszú út áll még előttünk – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Gyulasport NKft. csapata a következő körben a Szeghalmi NKC együttesét fogadja, a mérkőzést ismét zárt kapuk mögött rendezik meg.

(Gyulai Hírlap)