Továbbra is százszázalékos a gyulai serdülőcsapat

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.–Békési NKTE 24-15 (9-6)

Az országos leány serdülőbajnokság 4. fordulójában a Gyulasport NKft. csapata a Békési NKTE együttesét fogadta október 7-én. A Viczián Paula által irányított fürdővárosi együttes veretlensége megőrzésére törekedett.

Gyulasport NKft.: Juhász P., Horváth T. (2), Kertes S. (7/3), Futó K., Mócz M. (6), Miklya N.(3) és Tapasztó B.(4/1). Csere: Erdődi R., Szappanos R., Várkonyi L., Kurta A., Kiss H., Havrán V. (2) és Nagy Chiara. Edző: Viczián Paula.

A gyulai gárda fölényes győzelemmel hangolt a találkozóra, hiszen a bajnokság 3. fordulójában 16-30-as eredménnyel lépett át deszki riválisán. A békési csapat szoros csatában maradt alul a Tigrisek Csongrádi KSE elleni párharcban, így sikerre éhesen érkezett a gyulai arénába.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a vendégcsapat két gyors góllal kezdte a találkozót, ezzel kicsit ráijesztve a hazai együttesre. Hozzátette, Viczián Paula csapata gyorsan észbe kapott, és a 7. percben kiegyenlítette a találkozó állását.

– A 19. percben magához ragadta a vezetést a hazai gárda. A második félidő 5. percétől ismét növelte előnyét a gyulai együttes, amelyet a találkozó végéig növelni is tudott. A kapuban Juhász Panni jó teljesítményt nyújtott, támadásban Mócz Martina játszott kimagaslóan, míg Kertes Sarolta hét góllal járult hozzá csapata győzelméhez. A békési lányok is mindent elkövettek a sikeres szereplés érdekében, de most nem bírtak a jól védekező gyulai csapattal – ismertette.

A Gyulasport NKft. serdülőcsapata négy megnyert mérkőzéssel áll a tabella második helyén, csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a gárdát a PC Trade SZNKE együttese. Viczián Paula gárdája a következő fordulóban a Mezőhegyesi SE otthonában lép pályára.

(Gyulai Hírlap)