Gólpárbajban torpant meg az U19-es focigárda

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.–Tiszakécske VSE 3-5 (0-1)

Az U19-es bajnokság III. osztályának Dél-keleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. korosztályos csapata a Tiszakécske VSE együttesét látta vendégül november 15-én. A Szabó Attila és Szentléleki Béla vezette gárda a tabella ezüstérmes helyén tanyázó riválisával nézett szembe.

Gyulasport NKft.: Boncza, Szabó, Kurta B., Bíró (Ottlakán), Kocsis Bence (Kukla), Oszlács, Kocsis Bálint, Máté, Magyar, Bíró és Horváth. Csere: Rostás, Kukla Á. és Tapasztó. Vezetőedző. Szabó Attila és Szentléleki Béla.

A felek döntetlennel készültek a derbire, a fürdővárosi alakulat az éllovassal csatázott nagyot, ellenfele pedig a bronzérmessel osztozott a pontokon.  Mindkét együttes számára fontos volt a győzelemért járó három pont megszerzése, így már előzetesen is komoly színvonalú összecsapásra volt kilátás.

Szabó Attila elmondta, a hazai csapat nem kezdte jól a mérkőzést, már a 15. percben hátrányba került ellenfelével szemben. A korán jött találat kényszerhelyzetbe hozta a fürdővárosi csapatot, amely minden erejét az egyenlítésbe fektette.

– Sok helyzetet alakítottunk ki, kapufát is kapufát rúgtunk, de a jól védekező ellenfél ellen nem tudtunk eredményesek lenni. Hamar hátrányba kerültünk, így muszáj volt mennünk az eredmény után – ismertette.

A második játékrész sem indult jól a korosztályos csapat számára, a vendégcsapat három gólt is tudott szerezni, így négy góllal ellépett ellenfelétől.

– A bekapott gólok után megpróbáltunk változtatni a játékunkon, amely meg is hozta a kívánt eredményt. Megint vert helyzetből álltunk fel. Sikerült ugyan három gólt is szereznünk, de ez kevés volt a találkozó megfordításához. Megérdemelten győztek a vendégek, hiszen senki ellen nem lehet ennyi hibát elkövetni. Az biztos, hogy a jövőben változtatnunk kell, hiszen m indig nem leszünk képesek két-három gólos hátrányból felállni –értékelt Szabó Attila.

Gyulai gólok: Oszlács (2) és Máté.

A Gyulasport NKft. csapata maradt a tabella ötödik helyén, a következő fordulóban pedig a Törökszentmiklósi FC otthonában lép pályára.

(Gyulai Hírlap)