Sima győzelemmel maradt „ezüstérmes” a serdülőcsapat

Köröstarcsai DSE–Gyulasport NKft. 9-23 (4-14)

Fotó: Rusznyák Csaba

Az országos leány-serdülőbajnokságban szereplő Gyulasport NKft. csapata a Köröstarcsai DSE Bácsalmási PVSE együttesénél vendégeskedett február 18-án. A Viczián Paula által irányított fürdővárosi együttes a győzelemért járó pontokért lépett pályára riválisával szemben.

Gyulasport NKft.: Juhász P., Futó K., Mócz M. 9/2, Erdődi R.1, Miklya N. 1, Tapasztó B. 7, Havrán V. 1. Csere: Szappanos E., Baka E. 3, Kurta A. és Erdei R. 1. Edző: Viczián Paula.

A gyulai gárda a tabella második helyéről érkezett a találkozóra, míg riválisa sereghajtóként várta a fordulót. A fürdővárosi együttes az előző fordulóban fölényes, húszgólos sikert ért el bácsalmási ellenfelével szemben, míg a hazai csapat vereséggel tért haza a csongrádi arénából.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a vendégcsapat két alapembere nélkül utazott a találkozóra. A fiatalokkal megerősített fürdővárosi együttes hamar jelezte igényét riválisának a győzelemért járó pontokra.

– Sok technikai hiba jellemezte a két csapat mérkőzését, egyik fél sem találta a játék ütemét. A 14. percben Viczián Paula időt kért, és innen megkezdődött a gólgyártás. Sorozatban kilenc gólt dobtak a gyulai lányok. A gólgyártásból Mócz Martina és Tapasztó Boglárka vette ki leginkább a részét, ketten együtt összesen 16 gólt szereztek – ismertette a szakember.

Mérkőzés alakulása: 10. perc: 2-3, 21. perc: 3-11, 25. perc: 4-14, 35. perc: 6-17, 45. perc: 7-22, 50. perc: 9-23.

– Fiatal csapattal érkeztünk a pont nélkül álló Köröstarcsához. A lányok megilletődötten kezdtek, sok hiba csúszott a támadásokba. Ez végigkísérte az egész mérkőzést, ám szerencsére most ez is elég volt a győzelemhez. Örülök neki, hogy mindenki játéklehetőséget kapott, és élt is ezzel – értékelt Viczián Paula.

Győzelmével a Gyulasport NKft. serdülőcsapata megerősítette helyét a tabella második helyén, és négy ponttal ellépett a bronzérmes pozícióban álló mezőtúri riválisától. A korosztályos együttes a következő körben Deszki SC együttesét fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

(Gyulai Hírlap)