Nem sikerült feltartóztatnia az éllovast a gyulai felnőttcsapatnak

Corner-Gyulasport NKft.–FKSE-Algyő 17-38 (8-20)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban szereplő Corner-Gyulasport NKft. csapata az FKSE-Algyő együttesét látta vendégül március 20-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája a bajnokság éllovasával nézett szembe.

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.: Szabó L., Szappanos R. 2, Milyó A. 2, Szögi T., Papné Lukoviczki B. 3, Vólent L., 2 Hős K. 6. Csere: Antal X., Medve M., Horváth R. 1, Anderlik A. 1 Kertes S. és Vozár M. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

Az előző körben kétgólos vereséget szenvedő gyulai gárda a bajnokságban száz százalékos teljesítményt nyújtó listavezetőt fogadta. Zöldi-Tóth Katalinnak öt alapemberét is nélkülöznie kellett, így egy fiatalokkal megerősítette kerettel vágott neki a mérkőzésnek.

A hazai gárda kiválóan kezdte a mérkőzést, két gyönyörű góllal adta meg a derbi alaphangját. A folytatásban azonban a tempóelőnyben kézilabdázó vendégcsapat kiegyenlítette a találkozót, majd fokozatosan ellépett ellenfelétől. A gyulai együttes próbálta tartani az algyői csapat által diktált sebességet, amelyet Szabó Laura remek kapusteljesítménye is segített.

A támadásban sokat hibázó fürdővárosi gárda színvonalas összecsapásra kényszerítette az éllovast, ám az éllovas már az első félidőben bebiztosította a győzelemért járó pontok sorsát.

A második játékrészben a gyulai vezetőedző a fiataloknak is bizalmat szavazott, a pályára lépő játékosok pedig egytől-egyig élni tudtak a lehetőséggel. A vendégcsapat a félidőben a villámgyors letámadásokra építette fel játékát, a könnyű gólokkal pedig kialakította a nagyarányú végeredményt.

A mérkőzés alakulása: 2. perc: 2-0, 10. perc: 3-5, 13. perc: 3-9, 22. perc: 5-14, 26. perc: 8-18, 30. perc: 8-20, 40. perc: 12-23, 45. perc: 13-28, 52. perc: 14-33, 58. perc: 14-38 és 60. perc: 17-38.

– Nagyon jó csapat az Algyő, lehet tőlük tanulni. Megyünk tovább, látni kell azt, hogy mi hol tartunk, és a célunkat követni – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata a tabella ötödik helyéről várja a folytatást. A fürdővárosi együttes a következő körben a negyedik helyen álló Gyomaendrődi NKSE vendégeként lép pályára.

További képeke itt találsz.

(Gyulai Hírlap)