Pontokat hagyott Gyomaendrődön a gyulai kézilabdacsapat

Gyomaendrődi NKSE–Corner-Gyulasport NKft. 31-27 (16-13)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban szereplő Corner-Gyulasport NKft. csapata a Gyomaendrődi NKSE együtteséhez utazott március 27-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája a negyedik helyen álló riválisa ellen próbált javítani mérlegén.

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.: Szabó L., Csapó- Kovács H. 3/1, Mitykó B. 1, Szögi T. 7/4, Papné-Lukoviczki B. Hős K. 7/1, Dr. Bányainé Szabó R. 4. Csere: Antal X., Lukács N. 2, Szappanos R., Vólent L., Milyó A. 3, Kertes S., Vozár M., Anderlik A. és Horváth R. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai gárda a tabella ötödik helyéről érkezett a találkozóra, a hazai keret pedig a negyedik pozícióból várta ellenfelét. A sok csatát megélt riválisok vereséggel a tarsolyukban léptek pályára, így mindkét együttes a bajnoki pontokra törve vette kezébe a labdát.

A soros mérkőzést a hazai gárda kezdte lendületesebben, az 5. percre már 4-1-es előnyt harcolt ki magának. Zöldi-Tóth Katalin együttese felpörgette játékát, így a félidő felére ledolgozta hátrányát. A két klub szoros küzdelmét kiválóan jellemzi, hogy a 20. percben is csak 10-10-es döntetlent jelzett az eredményjelző. A játékrész hajrájában a gyomaendrődi alakulat ismét átvette a vezetést, így háromgólos előny birtokában mehetett pihenőre.

A fordulás után sem vett vissza tempójából a két rivális, a nagy csatát hozó játékban azonban a hazai együttes egy lépéssel mindig ellenfele előtt állt. A szoros küzdelmet hozó mérkőzés egészen a végjátékig nyílt volt, ám a hazai csapat már nem engedte ki kezéből a győzelemért járó pontokat.

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 4-1, 10. perc: 8-4, 15. perc: 8-8, 20. perc: 10-10, 25. perc: 14-12, 30. perc: 16-13, 35. perc: 18-17, 40. perc: 21-18, 45. perc: 24-22, 50. perc: 26-25, 55. perc: 29-27, 60. perc: 31-27.

– Nem kezdtünk jól és ez az egész mérkőzésen jellemző volt ránk. Ki kell jönnünk ebből a hullámvölgyből, mert lelkileg az egész társaságra hatással van. Az azonban biztos, hogy kapusposzton fejlődnünk kell, mert első félidőben öt védett labdát tudtunk felmutatni, a másodikban pedig csak hatot. Ezzel a teljesítménnyel pedig nem fogunk mérkőzést nyerni – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata visszacsúszott a tabella hatodik helyére. A fürdővárosi együttes a következő körben a Mezőtúri AFC-Syngenta csapatát fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

(Gyulai Hírlap)