Bácsalmáson tért vissza a siker útjára a Zöldi-Tóth-csapat

Bácsalmási PVSE–Corner-Gyulasport NKft. 18-30 (8-12)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban szereplő Corner-Gyulasport NKft. csapata a Bácsalmási PVSE együttesének otthonában lépett pályára április 24-én. Zöldi-Tóth Katalin alakulata a közvetlen riválisával nézett farkasszemet.

Fotó: Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., Dr. Bányainé Szabó R. 4, Laurinyecz E. 2, Papné Lukoviczki B. 9/3, Szögi T. 1, Mitykó B. 3 és Csapó-Kovács H. 4. Csere: Szabó L., Szappanos R. Szőke D. 1, Lukács N. 3/1, Vólent L. 1, Anderlik A., Kertes S., Vozár M. és Milyó A. 2. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

Az előző fordulóban mindkét együttes az élvonalból választott magának ellenfelet, hiszen a gyulai együttes a listavezető FKSE Algyő csapatával találkozott, míg a bácsalmási alakulat az ezüstérmes helyen álló hódmezővásárhelyi gárdával csapott össze. A hazai gárdát plusz erőként a visszavágás is fűtötte, a két rivális őszi bajnoki csatája után a bácsalmási fél tehette zsebre a bajnoki pontokat.

Zöldi-Tóth Katalin együttese ennek meglelően kezdte a találkozót, villámrajtot véve lépte le 0-3-ra ellenfelét. A hazai gárda gyorsan visszajött a játékba, ám a fürdővárosi csapat kiváló játékkal és kőkemény védekezéssel tartotta folyamatosan a távolságot ellenfelével szemben.

A második félidőben is folytatódott a vendégcsapat hegemóniája. Ahogy azt Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a gyulai játékosok olyan hévvel vetették magukat a küzdelembe, ami eddigi szereplésükben példa nélküli. Kőkemény, egymást kisegítő védekezés és látványos, közönségszórakoztató támadások jellemezték a gyulai csapat játékát.

A bácsalmási rivális kitűnő ellenfélnek bizonyult, ám nem találta a fogást a vendégcsapaton. A gyulai gárda az egész mérkőzés alatt irányítása alatt tartotta a játékot, így megérdemelten gyűjtötte be győzelemért járó pontjait.

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 0-3, 10. perc: 4-5, 20. perc: 5-9, 29. perc: 8-12, 35. perc: 9-14, 42. perc: 10-20, 45. perc: 11-23, 50. perc: 13-25, 57. perc: 16-29 és 60. perc: 18-30.

– Nagyon nagy volt bennem és a csapatban a bizonyítási vágy. Egész héten, amikor gyakoroltak, edzés végén jó érzéssel jöttem haza, mert amit kértem tőlük szépen teljesítették. A védekezésünk az első másodperctől feszes és kemény volt, ehhez társultak az egyéni jó teljesítmények. Bárkit raktam ma a pályára, mindenki tudott hozzá tenni a győzelemhez. Vissza szerettünk volna vágni az elszenvedett hazai pontveszteség miatt. Ez sikerült is, nem is akárhogyan. Gratulálok a csajoknak, nagyot játszottak – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulasport NKft. NB II.-es csapata győzelmének köszönhetően egy pontra megközelítette a negyedik helyen álló riválisát. A fürdővárosi gárda a következő fordulóban a Kecskeméti NKSE U22 együttesét látja vendégül a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.