Győzelemmel felérő döntetlennel menetel az U17-es focicsapat

Gyulasport NKft.–Szolnoki MÁV UFC Kft. 2-2 (0-1)

Az U17-es labdarúgó-bajnokság dél-keleti csoportjában szereplő Gyulasport NKft. csapata a Szolnoki MÁV UFC Kft. együttesét látta vendégül április 25-én. Petri Barnabás gárdája két fontos győzelemmel a tarsolyában várta a bajnoki cím várományosát.

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Zsilák Máté, Barna Ádám, Havas Máté, Ottlakán Zsombor, Zsilák Mátyás, Keller-Pintér János Bence, Kiss Tamás, Geszner Csongor, Deme Nikolasz, Varga Norbert (Hercezeg Levente) és Ticudean Ábel Simon. Csere: Boncza Bence, Nagy Bence és Guti László. Edző: Petri Barnabás.

A gyulai gárda egy kilencgólos derbin lépett át makói ellenfelén, majd idegenben verte orosházi riválisát. A fürdővárosi együttes a soros fordulóban a tabella listavezetőjét várta a gyulai „stadionba”. A szolnoki gárda komoly tűzerővel a zsebében érkezett a viharsarokba, a bajnokság aranyérmének várományosa 142 gólt lőtt eddig ellenfeleinek.

A találkozó már az első percektől komoly csatát hozott, mindkét együttes lendületesen kezdte a találkozót. Az éllovas együttes hamar megmutatta erejét a hazai gárdának, már a 4. percben megszerezte a vezető találatot. 0-1.

Az egygólos vendégelőnnyel véget érő félidő után sem változott a mérkőzés irama, mindkét együttes komoly erőket mozgatott meg a gólokért.

Petri Barnabás elmondta, voltak a mérkőzésnek olyan pillanatai, amikor nagy nyomás alá helyezte együttesét a vendégcsapat, de összességében sikerült jól megoldani a szituációkat. A kiválóan záró hazai védelem mögött a támadók sem akartak lemaradni, így az 57. percben Zsilák Mátyás egyenlítette ki a találkozó állását. 1-1.

A folytatásban még jobban felpörgött a derbi irama, mindkét csapat a maga javára szerette volna fordítani a találkozót. A 64. percben ismét Zsilák Mátyás volt a főszereplő, a gólkirályi címre hajtó fiatal játékos fordította meg a mérkőzés állását. 2-1.

A hazai gárda az utolsó percekig a kezében tartotta a győzelemért járó pontokat, ám a 88. percben döntetlenre mentette a derbit a bajnoki címre hajtó szolnoki együttes.

– Már az első percektől kezdve lehetett látni, hogy szoros mérkőzés lesz, ám a második félidőben sikerült megfordítanunk a mérkőzést. Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy mekkora lelki ereje van a csapatnak. Mindenki végig fegyelmezetten, koncentráltan focizott. Az öltözőben meg is beszéltük, hogyha felakarjuk venni velük a versenyt, akkor mindenkinek minden tőle telhetőt meg kell tennie. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hihetetlen, hogy mekkora szívvel játszottak 90 percen keresztül – értékelt Petri Barnabás.

A Gyulasport NKft. U17-es csapata a bajnokság nyolcadik helyéről várhatja a folytatást. A korosztályos együttes a következő fordulóban a Kerekegyházi SE gárdáját látja vendégül.

(Gyulai Hírlap)