A legfiatalabb korosztály tesztelte tudását a gyulai sporttelepen

Az MLSZ Bozsik Egyesületi Program alközponti tornasorozatának idei utolsó rendezvényét tartották május 29-én az Id. Christián László Városi Sporttelepen. Az U7-es és U9-es labdarúgók ügyességi akadálypályán és kétkapus derbiken tesztelhették képességeiket.

Fotó: Bimbó Lajos


A szervezők két helyszínen várták az utánpótláskorú sportolókat. A Gyulasport NKft. által szervezett tornán a fiatal labdarúgók ügyességi pályarendszeren tesztelhették tudásukat, amelyben az egymás elleni játék, az ügyesség, a pontosság és a reakcióidő kapott hangsúlyt. A gyakorlatok másik részében már a csapatjátéké volt a főszerep, ahol egymás ellen bizonyíthatták tehetségüket a gyerekek. Az egyes gyakorlatok előtt a pályabírók mutatták be a gyakorlatokat a kicsiknek, majd a végén ki is értékelték a látottakat.

A korosztályos futballünnep végén a szervezők mindenkit megjutalmaztak, hiszen a sorozat lényege az, hogy az érintett korosztályok játékát ne az eredménycentrikusság, hanem az önfeledt szórakozás, a labdarúgás szeretete irányítsa.

Fotó: Bimbó Lajos


A tornasorozat záró rendezvényén a honi és a gyulai futballcsalád köszönetet mondott Erdős Ferencnek, aki hosszú idő után úgy döntött, hogy nem szervezi és irányítja tovább a gyulai alközpont Bozsik Egyesületi Programját. A sportvezetőt a Magyar Labdarúgó Szövetség emlékplakettel ismerte el, amelyet Zöldi Sándor és Kiss László sportvezetők adtak át.

(Gyulai Hírlap)