Felemás félidők után menetel tovább a gyulai serdülőcsapat

Mezőhegyesi SE–Gyulasport NKFT. 17-28 (11-15)

Az országos leány-serdülőbajnokságban szereplő Gyulasport NKft. csapata a Mezőhegyesi SE együtteséhez látogatott október 29-én. A korosztályos együttes sorozatban negyedik győzelmére készült megyei riválisa ellen.

Fotó: Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Szappanos E., Erdődi R. 5, Kallós Á. 2, Miklya N. 10, Szőke H., Horváth R. 4. és Bátori E. 2. Csere: Bartóki L., Várkonyi L. 3, Budai R. 1 és Tapasztó B. 1/1. Edző: Dr. Bányainé Szabó Renáta.

A gyulai gárda négy mérkőzésen van túl, amelyen három győzelmet és egy döntetlent szerzett.  A korosztályos csapat az első mérkőzésen kiélezett döntetlent ért el makói arénában, majd orosházi és gyomaendrődi riválisa ellen is begyűjtötte bajnoki pontjait. A soros derbi előtt a békéscsabai rivális érkezett a gyulai arénába, ám a lendületesen és okosan játszó hazai gárda esélyt sem adott ellenfelének.

A bajnoki pontvadászat ötödik fordulójában a gyulai együttes a tabella alsó feléről érkező alakulattal mérte össze tudását.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, két ellentétes félidőt láthattak szurkolók. A gyulai gárda megilletődötten kezdte a találkozót, a hazai együttes pedig kihasználta ezt és szorossá tette a mérkőzés elejét.

A mezőhegyesi együttes folyamatosan tartotta a lépést ellenfelével, amikor pedig tehette ki is egyenlítette a találkozót. A fürdővárosi gárda próbálta lerázni magáról a vérszemet kapó ellenfelét, így vékonyka előnnyel zárta az első félidőt.

A félidőben történt valami az öltözőben, mert egy teljesen más csapat érkezett a második játékrészre. A mezek ugyanazok voltak, de viselői mintha mások lettek volna – ismertette Máthé István.

Dr. Bányainé Szabó Renáta együttese keményebb védekezéssel tért vissza a játékba, támadásban, Bartóki Maja pedig lezárta kapuját. A fürdővárosi együttes támadásban ezúttal Miklya Nórára támaszkodhatott, a fiatal játékos nem ismert elveszett labdát, biztos kezű lövőnek bizonyult. A vendég gárda folyamatosan lépett el riválisától, a végére pedig magbiztos sikerrel erősítette meg helyét a tabella

– A gyulaiak edzője minden nevezett játékost pályára tudott küldeni. Az összes játékos oda tette magát a siker érdekében. Külön öröm volt az U14-es korosztályból feljátszó játékosok hozzáállása. Szükség is volt ehhez a hozzá álláshoz, hisz több alapember is hiányzott a gyulai csapatból – mondta Máthé István.

A Gyulasport NKft. korosztályos csapata lendületből érkezhet a bajnokság egyik legjobban várt összecsapására, ahol az éllovas Hódmezővásárhelyi LKC érkezik a gyulai arénába.

(Gyulai Hírlap)