Kötelező győzelemmel menetel tovább a gyulai focicsapat

Sarkadi Kinizsi LE–Clean-Way Gyulai Termál FC 0-3 (0-1)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Sarkadi Kinizsi LE otthonában lépett pályára november 20-án. A Sajben Gábor által irányított gárda a sereghajtó ellen szerette volna megerősíteni helyét a tabella harmadik fokán.

Fotó: Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Kajári (Oláh Z.), Bíró (Boros), Magyar (Bánfi), Trescsula, Kukla, Nagy G., Rdics (Pohl), Bozó (Kocsis), Szász, Palik és Nagy E. Csere: Oláh A. Vezetőedző: Sajben Gábor.

A hazai gárda két győzelem után érkezett a sarkadi arénába, míg a hazai együttes a győzelem nélkül állt a tabella utolsó helyén. A gyulai csapat számára kötelező volt a győzelem megszerzése, a vendégcsapat a pontoknak köszönhetően utolérte volna ezüstérmes helyén álló riválisát.

Sajben Gábor elmondta, kiváló hozzáállással és edzéslétszámmal készült a gárda a kötelezőnek mondott mérkőzésre. A csapatból két meghatározó játékos is hiányzott, Nagy Sándor és Repisky Dániel sem volt bevethető a mérkőzésen.

– Ezen a mérkőzésen már egy új játékrendszert próbáltunk ki. Több játékosomnak igyekeztem lehetőséget adni kezdőként, de pályára küldtem azokat a fiatalokat is, akik eddig kevesebbet játszottak – ismertette.

A fürdővárosi gárda azonnal magához ragadta az irányítást, sorra dolgozta ki helyzeteit. A 12. percben Radics szerezte meg a vezetést csapatának, ám a folytatásban már nem sikerült tovább növelni a gyulai előnyt.

A második játékrészre még jobban felpörgette játékát a vendégcsapat, a lelkesen védekező hazai gárda pedig nem tudta elkerülni a további gólokat. Az 53. percben Trescsula növelte csapata előnyét, a 66. percben pedig Nagy Gergely szerezte meg a harmadik gyulai gólt.

– Nem mindent sikerült megvalósítani azokból, amiket elterveztünk. A pálya talajával is meg kellett birkóznunk, amely nem volt ideális semmilyen focizni vágyó csapat számára sem. Megfelelően álltak hozzá a srácok a mérkőzéshez, a győzelmünk egy pillanatig sem forgott veszélyben. A hazai csapat kimagasló hozzáállással próbálta megnehezíteni a dolgunkat, és ha lebecsültük volna őket, akkor még inkább meglephettek volna minket. Megérdemelt győzelemmel robogunk tovább a téli résztávon való céljaink eléréséhez. Készülünk az őszi szezon utolsó hazai fellépésére – értékelt Sajben Gábor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata megerősítette helyét a tabella harmadik helyén, két pont távolságra az ezüstérmes riválisától. A fürdővárosi gárda a következő fordulóban a Csabacsűdi GYLSE együttest látja vendégül november 27-én.

(Gyulai Hírlap)