Három fiatal teniszező a korosztályos válogatottban

Újabb fiatal gyulai teniszező kapott meghívást a válogatott bő keretébe. A Tenisz Szabadidő Sport Klub versenyzői közül Kovács Hédi és Mátyás Hunor már korábban is csatlakozott a bő kerethez, most azonban Csernus Tímea is a fővárosban készülhet a versenyekre.

Fotó: Tenisz Szabadidő Sport Klub

A Tenisz Szabadidő Sport Klub azt írta, Csernus Timeát a leány 12 éves korosztályba válogatták be, ahol 14 versenyző edz együtt a fővárosban. A fiú 12 éveseknél, ahol Mátyás Hunor edz, szintén 14 teniszező van, míg Kovács Hédi korosztályában, a lány 14 éveseknél már csak 10 teniszezőt hívtak be az ország klubjaiból. A gyulai egyesület játékosai minden héten egy napot Budapesten, a Nemzeti Edzés Központban töltenek, ahol kortársaikkal, ellenfeleikkel tréningezhetnek, amelyhez az iskola támogatása is nagyban hozzájárul.

A januári ranglista alapján mindhárom játékos igen előkelő helyen áll, hiszen Hédi 8., Hunor 9., Timi pedig 13. a korosztályos magyar ranglistán.

– A klub köszönetét fejezi ki az iskolák vezetőinek, hogy megoldhatóvá teszik ezt, hiszen ez nagyon fontos a játékosok és a klub életében egyaránt – írták.