Máthé István vehette át a Város Sportjáért elismerést

Ünnepélyes keretek között rendezték meg az Év sportolója díjátadó gálát január 28-án a Vigadóban. A rendhagyó módon megtartott eseményen a fürdővárosi sportélet legjobbjainak járó elismeréseket adták át. A Város Sportjáért díjat Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője vehette át. Az Év Sportolója kategória női elismerését Lovas Laura, Csapó-Kovács Hajnalka, Veres Laura és Mácsok Fruzsina, férfi elismerését Kincses Bence érdemelte ki. Az év csapatának a Tenisz Szabadidő Sport Klub ob II.-es felnőttcsapatát és a Dig-Build Gyulai SE NB I.-es tekecsapatát választották. A Város Sportjáért ifjúsági kategóriájában Cseresznyés Petrát, Hős Katát, Kovács Hédit, Mátyás Hunort, Havas Balázst és Nacsa Dománt díjazták.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az eseményen jelen volt Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Kónya István, Gyula város sportért felelős alpolgármestere, Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Csige Gábor, Gyula város jegyzője, Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője és Kiss Tamásné, a város sportjáért felelős tanácsnok.

A polgármester köszöntőjében emlékeztettet, ez a második alkalom, amikor a koronavírus-járvány miatt a város sportolói és a sportvezetők nem tudnak a szokásos sportbál keretében ünnepelni.

A városvezető kifejtette, mindent meg kell tenni azért, hogy a fiatalok sportolhassanak, és kialakuljon bennük az egészségtudatos életszemléletet.

– A mai kitüntetettek megmutatták, hogy iskola vagy munka mellett, szülőként akár, ezer gond és teendő közepette is lehet és érdemes magas szinten sportolni, vagy segíteni ebben a gyerekeknek – emelte ki.

A nyitóbeszéd után a legjobb fürdővárosi sportolókat díjazták, többek között megválasztották az év férfi, női és fogyatékossággal élő sportolóit, és átadták a Város Sportjáért kitüntetést. A fiatal sportolók ismét átvehették a jövő tehetségeinek szóló díjakat, ahogy elismeréseket vehettek át a szabadidősport kiemelkedő teljesítményt nyújtó képviselői is.

A gála díjazottjai

A Város Sportjáért díjat Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője vehette át.

Az Év Sportolója kategória női elismerését Lovas Laura labdarúgó, Csapó-Kovács Hajnalka kézilabdázó, Veres Laura úszó és Mácsok Fruzsina úszó érdemelte ki teljesítményével, Molnár ZoltánnéZöldi-Tóth KatalinTóth András és Juhász Jácint pedig a sportolók felkészítéséért vehették át díjat.

A férfiak között Kincses Bence lett az év sportolója, Kovács Zoltán pedig versenyzője felkészítéséért vehetett át díjat.

Az Év Csapata kategóriában a Tenisz Szabadidő Sport Klub ob II.-es csapata (Csernus IstvánJuhos Tibor, Kincses BenceKutasi Bence, Lovász ZoltánOláh ImreOrosz BotondSzékács KristófSzékács MárkValkusz MilánKovács Zoltán) és a Dig-Build Gyulai SE NB I.-es tekecsapata (Baksa ImreCzégény CsabaDeák Edgár CsabaEgyed FerencMakra GyörgyHázi MárkSchriffert DánielSchriffert DominikSchriffert RolandSchriffert Károly) lett a legjobb.

A Város Sportjáért ifjúsági kategóriájának díjazottjai: Cseresznyés Petra úszó, Hős Kata kézilabdázó, Kovács Hédi teniszező, Mátyás Hunor teniszező, Havas Balázs úszó és Nacsa Domán úszó. Tóth AndrásJuhász JácintZöldi-Tóth KatalinPetrovics PéterNacsa RitaLázár Olga, és Török Enikő a sportolók felkészítéséért vehetett át elismerést.

Az ifjúsági mezőny legjobb csapatainak a Tenisz Szabadidő Sport Klub fiú párosát (Székács KristófSzékács Márk), a Gyulai Várfürdő úszószakosztályának női váltóját (Tóth BernadettSzamos PannaPetri BorbálaCseresznyés Petra) és a Gyulasport NKft. serdülő-kézilabdacsapatát (Tapasztó BoglárkaMócz Martina Lina, Kertes SaroltaMiklya NóraHorváth RékaFutó KataErdődi RamónaHavrán VivienBaka EdinaVárkonyi LauraErdei RékaKurta Alma IlonaBartóki MajaJuhász PanniSzappanos EmmaSzőke Hanga) választották. Kovács ZoltánTóth AndrásJuhász Jácint és Viczián Paula a sportolók felkészítéséért vehettek át elismerést.

További képekért kattints ide.