A bajnoki címért harcol az U17-es futsalcsapat

Gyulasport NKft.–Sárréti Gyöngyhalász GYSE 2-0 (0-0)

A Gyulasport NKft. korosztályos csapata a Sárréti Gyöngyhalász GYSE együttesével találkozott a Békés megyei U19-es futsalbajnokság 9. fordulójában január 30-án. A Bálint Balázs irányította együttes a tabella második helyéről várta riválisát a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Csüllög István, Prohászka Ádám, Ottlakán Zsombor, Barna Ádám, Papp László. Csere: Kovács Zalán, Hőgyes Dávid és Herceg Levente. Edző. Bálint Balázs.

A gyulai gárda hat győzelemmel és egy vereséggel készült a találkozóra. A derbinek nagy volt a tétje, hiszen a bajnoki tabella közvetlen riválisai néztek farkasszemet egymással. A sárréti együttes a harmadik pozícióból érkezett a mérkőzésre, egy győzelem esetén pedig meg is előzhette volna a gyulai gárdát.

Bálint Balázs elmondta, a rájátszást már biztosan a felsőházban töltő két csapat találkozott egymással. A mérkőzés végig jó iramú és változatos játékot hozott.

– A vendégcsapat igazolta jó hírét, bátran, kockázatot felvállalva igyekezett megnehezíteni a dolgunkat. Az első félidőben ez sikerült is, a kapuk felváltva forogtak veszélyben – ismertette.

A második félidőben taktikai változtatással érkezett vissza a pályára a hazai gárda, amellyel sikerült meglepni a füzesgyarmati csapatot. A gyulai együttes fokozatosan vette át a játék irányítását, amely után Hőgyes Dávid kétszer is mattolni tudta a vendég védelmet.

– A vendégek minden dicséretet megérdemelnek, nagyon jó játékkal és kiemelkedően jó szemlélettel játszották a mérkőzést. Az alapszakasz legjobb teljesítményével, megérdemelten nyertük meg a magas színvonalú mérkőzést. Nagyon jó, fejlesztő hatása volt ennek a mérkőzésnek, ami ebben a korosztályban is igen fontos – értékelt Bálint Balázs.

A Gyulasport NKft. csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a tabella második helyéről várhatja a folytatást.

További képekért kattints ide!