Túrkevén javított a gyulai ificsapat

Túrkevei VSE–Gyulasport NKft. 32-38 (14-18)

A Gyulasport NKft. ifjúsági kézilabdacsapata az NB II.-es bajnokság 14. fordulójában a Túrkevei VSE együtteséhez utazott március 4-én. A korosztályos gárda egy hazai botlás után szerette volna győzelemmel folytatni a bajnoki pontvadászatot.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Juhász P., Németh Cs. 15/3, Kovács A. 8, Anderlik A. 10, Sebestény J. 1, Horváth R. és Miklya N. 3. Csere: Bartóki M., Tapasztó B. 1 és Erdődi R. Megbízott edző: Dr. Bányainé Szabó Renáta.

A gyulai együttes az első tavaszi fordulóban hazai pályán hullajtott pontokat csorvási riválisával szemben, míg a túrkevei gárda győzelemmel indította a pontvadászatot. A két csapat az őszi fordulóban már találkozott egymással, akkor a fürdővárosiak magabiztosan lépték át ellenfelüket.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabda-szakágának technikai vezetője a mérkőzésről elmondta, a gyulai csapat tartalékosan, kulcsjátékosai nélkül érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei arénába, ám így is a győzelemért járó pontokért lépett pályára.

– Az első percek viszont nem ezt igazolták, a gyulaiak álmosan, kicsit enerváltan kezdték a mérkőzést. A 22. percig tartott ez az enerváltság, ekkor Szabó Renáta edző időt kért és felrázta a csapatot – tette hozzá.

Németh Csenge és Anderlik Andrea által hajtott vendégek a második félidőben már átvették a játék irányítását, így fokozatosan léptek el ellenfelüktől. A fürdővárosi gárda a mérkőzés végére magabiztos előnyt harcolt ki magának, a lefújásra pedig érvényesült a papírforma.

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 4-5, 22. perc: 10-10, 28. perc: 14-16, 30. perc: 14-18, 40. perc: 18-24, 55. perc: 29-35 és 60. perc: 32-38.

A Gyulasport NKft. ifjúsági csapata megerősítette helyét a tabella második helyén. A korosztályos gárda a folytatásban a Gyomaendrődi NKSE együttesét várja a gyulai arénába.

(Gyulai Hírlap)