Mezőtúri győzelemmel előzött a tabellán a gyulai kézilabdacsapat

Mezőtúri AFC-Syngenta–CZ-Gyulasport NKft. 17-28 (6-14)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 19. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. együttese a Mezőtúri AFC-Syngenta otthonában lépett pályára április 23-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája egy hódmezővásárhelyi győzelem után érkezett soros riválisához.

CZ-Gyulasport NKft.: Antal X., Csapó-Kovács H. (3), Szabó K. (2), Lukács N. (4), Papné-Lukoviczki B., Hős K. (1), Fodor-Bottó R. Csere: Madera-Domokos C., Kovács A., Kovács K. (1), Ladics V. (5), Vólent L. (2), Nagy P. (1), Németh Cs., Milyó A. (8/2) és Farkasinszki D. (1). Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai együttes az előző fordulóban magabiztos játékkal győzte le a Hódmezővásárhelyi LKC csapatát. A lendületben lévő fürdővárosi gárda a soros fordulóban a kiesés elől menekülő mezőtúri ellenfeléhez utazott a győzelemért járó pontokért. A két rivális az őszi szezonban is megütközött egymással, akkor húszgólos gyulai siker született. Zöldi-Tóth Katalin gárdájának fontos volt a tizenharmadik győzelem megszerzése, hiszen a bajnokság végig harcban szeretne maradni a dobogó megszerzéséért vívott versenyfutásban. Érdekesség, hogy a találkozó előtt a gyulai serdülőcsapat és az ifjúsági együttes is magabiztosan győzte le mezőtúri ellenfelét.

A soros derbi ennek megfelelően alakult a vendégcsapat számára, a gyulai gárda már az első percekben áttörhetetlen falat húzott hatosa köré, hatékony támadásával pedig fokozatosan lépett el a hazai csapattól. A mezőtúri gárda nem tudott mit kezdeni riválisával az első találatát is csupán a 18. percben sikerült megszereznie.

A találkozó folytatásában is a „várvárosi” gárda irányította a mérkőzést, a nagyarányú győzelem pedig egyetlen percig sem forgott veszélyben.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabda-szakágának technikai vezetője a mérkőzésről elmondta, a felnőttcsapat kimagasló teljesítményt nyújtott, különösen a védekezés állt össze. A mutatott játék alapján teljesen megérdemelte a győzelemért járó pontokat.

A mérkőzés alakulása: 17. perc: 0-8, 18. perc: 1-, 23. perc: 4-12, 26. perc: 6-13, 40. perc: 8-18, 50. perc: 12-22, 56. perc: 14-27 és 60. perc: 17-28.

– Valóban nagyon jól kezdtük a mérkőzést, viszont érezhető volt a húsvéti szünet. A támadás nem igazán állt össze, ezen most még a hátralevő három meccsen lehet javítani. Sajnos a 3. helyet nem tudjuk már megszerezni, de szeretnénk a tavaszi menetelést szépen fejezni. Gratulálok a lányoknak a hozzáállásért – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata tizenharmadik győzelmével fellépett a tabella negyedik helyére, két pontra lemaradva a harmadik pozícióban álló riválisától. A fürdővárosi gárda a következő fordulóban a hatodik helyen álló K. Szeged SE együttesét látja vendégül április 30-án.

(Gyulai Hírlap)