Ismét Gyulán maradt a Mahler Brigitta Kézilabda Emléktorna vándorserlege

Idén is a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok adott otthont a Mahler Brigitta Kézilabda Emléktornának augusztus 27-én. A fürdővárosi kézilabdatársadalom ismét színvonalas kézilabdacsatákkal emlékezett meg a fiatalon elhunyt beállósról.

Az emléktornán idén is négy csapat nézett szembe egymással. Zöldi-Tóth Katalin gárdája a PC TRADE Szeged NKE, a K. Szeged SE és a Testnevelési Főiskola SE ellen vette fel a küzdelmet. A résztvevő csapatok kiváló mérkőzésekkel szórakoztatták a szurkolókat, a derbik jól szolgálták a riválisok felkészülését és méltó módon emlékeztek a gyulai játékosra.

A hazai gárda a nyitómérkőzésen a PC TRADE NKE Szeged csapatával találkozott, ahol kiélezett mérkőzésen dőlt el a győzelemért járó pontok sorsa. A szegedi gárda egészen a 16. percig vezetett a házigazda együttes ellen, ám a magára találó gyulai alakulat már előnnyel fordult a második játékrészre. A két rivális a folytatásban is komoly versenyfutásban volt egymással, a hazai gárda azonban kérlelhetetlenül gyűjtötte be a győzelmet.

A második összecsapáson már nem volt ilyen kérdéses a végeredmény, Zöldi-Tóth Katalin gárdája egy pillanatra sem engedte ki kezéből az irányítást, így meggyőző fölénnyel zárta a K. Szeged SE elleni találkozót. A hazai együttes a Testnevelési Főiskola ellen zárta az emléktornát, ahol a 11-14-es siker is elegendőnek bizonyult a tornagyőzelem megszerzéséhez.

A gyulai csapat mögött a két győzelemmel záró PC TRADE NKE zárta a tornát, a harmadik helyet a K. Szeged SE szerezte meg, az utolsó helyen pedig a TFSE gárdája végzett.

A szervezők a csapatok mellett az egyéni legjobbakat is díjazták, így a legjobb kapusnak járó elismerést Fodor Edit érdemelte ki, a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Szőke Evelint választották. A különdíjakat Brigi édesanyja dr. Varga Erzsébet és kisfia, Máté adták át, a helyezésekért járó díjakat Fabulyáné Kovács Tímea, a Békés Megyei Kézilabda Szövetség elnöke és Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője nyújtották át.

Eredmények: CZ-Gyulasport NKft.–PC TRADE NKE Szeged 20-19, K. Szeged SE–CZ-Gyulasprot NKft. 15-21, PC TRADE NKE Szeged–TFSE 23-22, PC TRADE NKE Szeged–K. Szeged SE 23-22, K. Szeged SE–TFSE 19-19 és TFSE–CZ-Gyulasport NKft. 11-14.

Az emléktorna végeredménye: 1. CZ-Gyulasport NKft. 6 pont, 2. PC TRADE Szeged 4 pont, 3. K. Szeged SE 1 pont és 4. TFSE 1 pont.

(Gyulai Hírlap)