Kosárpalánta fordulót rendeztek Gyulán

A Kosárpalánta-program 3. fordulóját rendezték meg március 17-én a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában. A Gyulasport NKft. versenyén öt csapat mérhette össze erejét. 

A hazai színeket az Implom József Általános Iskola, a Dürer Albert Általános Iskola és Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola második évfolyamos csapatai képviselték vendégcsapatként pedig a Szarvasi Gál Ferenc Egyetem Gyakorlóiskola második és harmadik osztályosai léptek pályára.

Házi Márk edző elmondta, a jó hangulatú kosárpalánta program célja, hogy minél több fiatallal ismertessék és szerettessék meg a labdás sportokat és a mozgást játékos ügyességi és váltóversenyekkel, valamint közben elsajátítsák a kosárlabda játék alapjait is.  

Házi Márk kiemelte, a programot először rendezték meg Gyulán, eddig Szegedre és Szolnokra jártak a versenyzők. 

Habár mindenki aranyéremmel távozott a végeredmény a következő lett: 1. hely Szarvasi GFE Gyakorlóiskola, 2. hely Gyulasport Karácsonyi, 3. hely: Gyulasport Implom, 4. hely: Gyulasport Dürer. 

– A rendezvény nagyon jól sikerült, a szülők és a gyerekek egyaránt jól érezték magukat. Reméljük, hogy a sikeres rendezvény eredményeképp jövőre több tornát is rendezhet majd a gyulai kosárpalánta és kosárlabda szakosztálya – értékelte a programot Házi Márk.