A fürdőváros ad otthont a Champions Trophy nemzetközi tornasorozat U9-es selejtezőjének

A Gyulasport NKft. rendezi a Champions Trophy utánpótlás-labdarúgó tornasorozat U9-es korcsoportos magyarországi selejtezőjét április 29-30. között. A tizenhat csapattal rajtoló seregszemléről egy sajtótájékoztató keretében Kertes István, a Gyulasport NKft ügyvezetője, Zsurzs Péter, a Gyulasport NKft. szakmai vezetője és Kovács Henrik alsó-szekció vezető árult el részleteket a sajtó képviselőinek. 

Zsurzs Péter, Kertes István és Kovács Henrik

Kertes István elmondta, a Gyulasport NKft. szakmai tervi között már régóta szerepel az, hogy olyan színvonalú nemzetközi tornákat szervezzenek, ahol a klub csapatai olyan nívós együttesekkel mérhessék össze az erejüket, amelyekkel a bajnoki rendszerben nem találkoznak. Ezzel pedig a gyulai együttesek lehetőséget kapnak arra, hogy magasabb színvonalú csapatokkal is felvehessék a versenyt. 

– Ez egyfelől egy szakmai cél, viszont másfelől pedig ez egy kitűnő alkalom arra, hogy ezek a csaptok és kísérőik megismerkedhessenek a várossal. Próbáltuk a programot is úgy kialakítani a részvevők számára, hogy legyen idejük szétnézni Gyulán. A turizmusban szerepet játszó helyi vállalkozók pedig anyagilag és kedvezményes belépőkkel támogatták a rendezvényt, ezzel is segítve a szervezők munkáját – ismertette az ügyvezető. 

Zsurzs Péter a torna operatív részleteiről árult el információkat. Mint elmondta, a tizenhat résztvevő csapatot két nyolcas csoportba osztották, a szombati csoportmérkőzések során pedig mindenki játszik mindenkivel. A csoportkörök után arany- illetve ezüstágra oszlik a mezőny, vasárnap a helyosztók után pedig kiderül, hogy ki emelheti a magasba a selejtezőtorna serlegét.

A szakmai vezető kiemelte, a szervezők az ezüstágat is szerették volna izgalmassá tenni a csapatok számára, így az első három helyezettet itt is díjazni fogják. 

Kovács Henrik elmondta, a 2018-as évben az akkori csapatával részt vett a bécsi nagydöntőjén, ahol olyan csapatokkal találkozhattak, mint az FC Liverpool, az AS Roma és a Juventus FC. Kiemelte, a résztvevő játékosok számára hatalmas élmény volt az, hogy a világ legjobb klubjaival mérhették össze az erejüket. Hozzátette, meglátása szerint a Gyulasport U9-es együttese fel fog nőni a feladathoz és meg fogja ütni ezt a szintet.  

A Champions Trophy nemzetközi tornasorozat magyarországi U9-es korcsoportos selejtezőjén a házigazda Gyulasport NKft. mellett, a III. Kerületi TVE, a Jászfényszaru VSE, a CFR 1907 Cluj, az OMTK-ULE, a Békéscsabai Előre, az AFC Vulturii Tg-Mures, a Monori SE, a Kozármisleny FC, az Eger SE, az AFC UTA Arad, a Szentesi Kinizsi, a Mezőkövesd Zsóry FC, a Grosics Akadémia Szeged, az Asociata Juniorii Alb si Visiniu Cluj és az ACS Crisana Nagyvárad képviselteti magát.  A torna győztese a Champions Trophy 2023-as St. Pölten-i döntőjébe, ahol Európa élvonalbeli csapatai vesznek részt. 

A csoportmérkőzések április 29-én, szombaton 11 órakor kezdődnek, az ünnepélyes megnyitót 13 órakor tartják, vasárnap pedig 9 órától az arany- és az ezüstág csapatai néznek szembe egymással. A torna eredményhirdetése 14 órakor kezdődik.