Gyula a helyszíne a kosárlabda-diákolimpia döntőjének

Gyula ad otthont a II. korcsoportos kosárlabda-diákolimpia országos döntőjének június 9–11. között. A megnyitót a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban tartották pénteken. 

Fotó: Gyulai Hírlap

Az eseményen jelen volt Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Kónya István, Gyula város alpolgármestere, Kiss Tamásné, sportért felelős tanácsnok, Ratkai Kitti, a versenybizottság elnöke, Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója, Simon István Tamás, a Gyulai Szakképzési Centrum kancellárja, Szabóné Csendes Ildikó, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnőke és Kertes István, a házigazda Gyulasport NKft. ügyvezetője. 

Kónya István köszöntőjében a magyar sport ünnepének nevezte a eseményt, ahol Magyarország vármegyéinek legjobb diákolimpikonjai sorakoztak fel. Hozzátette: a diákolimpikonok életében fontos mérföldkő a döntő.  

Az alpolgármester kiemelte, a tavaly megrendezett III. korcsoportok országos döntőjét a magyar Diáksport Szövetség a 2021/2022-es tanév legjobb diákolimpiai rendezvényének választotta. 

Fotó: Gyulai Hírlap

Balogh Gábor beszédében aláhúzta, a sport mindenre megtanít, amire szükség van az életben. 

– A sport felkészít titeket arra, hogyan tervezzétek meg a napotokat, hogyan küzdjetek, hogyan valósítsátok meg a terveiteket, és hogyan tartsatok ki az álmaitok mellett – tette hozzá. 

A sporteseményt az Összevont Labdajáték Diákolimpia keretében rendezik meg, a kézilabda- és a röplabdadöntőnek Békéscsaba ad otthont.

(Gyulai Hírlap)