Ezüstérmet nyert Aradon a Gyulasport U8-as csapata

XXI. alkalommal rendezték meg az Atletico Arad nyári tornáját június 17-én és 18-án. A nyolc csapattal rajtoló kupára egyedüli magyarként a Gyulasport NKft. korosztályos együttese kapott meghívót.

Kovács Henrik edző elmondta, örült a megkeresésnek, hiszen fontosnak tartja, hogy csapatával nemzetközi tornákon vegyen részt, mivel az itthoni környezetben nem mindig lehet intenzív, jó iramú mérkőzéseket játszani. Hozzátette: az is nagyon fontos, hogy a gyerekek megismerkedhetnek másfajta futballkultúrával és játékstílussal is. 

– A torna érdekessége még az volt, hogy a mérkőzések 2×20 percesek voltak, ami számunkra szokatlan volt, de a gyerekeknek nem okozott problémát, és így minden játékos megfelelő játékpercet tölthetett a pályán – tette hozzá. 

A szervezők két négyes csoportot sorsoltak ki, a gyulai együttes a CS Atletico Arad sárga, a ACS Fortuna Arad és a ACS Padureni csapataival került egy négyesbe. 

– Az első napon a csoportmérkőzéseket bonyolították le, ami három mérkőzést jelentett. Az első mérkőzésen egy jó képességekből álló ellenfél ellen, szoros mérkőzésen egy góllal jobbak voltunk. A következő két csoportmérkőzésen nagyobb arányú győzelmeket arattunk, de mindkét ellenfelünk végig agresszívan próbált futballozni és nagyon kemény párharcokat kellett megvívniuk a gyerekeknek. Az első nap után feltöltődve utaztunk haza, mert ebben a közegben is helytálltunk, és itt elsősorban nem a száz százalékos csoportelsőségre gondolok, hanem a mérkőzéseken mutatott játék, és ezen belül a kezdeményező játékfelfogásunkra, amely megjelent a pályán, támadásban és védekezésben is – ismertette Kovács Henrik

A második napon a fürdővárosi gárda már az elődöntőben lépett pályára, ahol az „A” csoport második helyezettjével, az UTA Araddal játszott egy nagyon intenzív mérkőzést. A döntőbe jutásért folyó küzdelemben a gyulai keretnek nagy energiákat mozgósítva sikerült egy góllal megnyernie a mérkőzést és a fináléba lépnie. A gyulai csapatra a döntőben az Atletico Arad együttese várt. A fürdővárosi gárda ismét nagy elánnal vetett bele magát a nagy iramú mérkőzésbe.

– Tíz percig bírtuk tartani az Arad nyomását és ezt követően egy nagyobb arányú vereségbe most mi futottunk bele és csak egy szépítő találatra futotta az erőnkből. El kell ismerni, hogy ők irányították a mérkőzést az elejétől a végéig és jó minőségben játszottak. Sajnos egy kicsit megtört a gyerekek hite a mérkőzés végére, de ettől eltekintve nagyot küzdött mindenki a pályán. Pozitívuma még a mérkőzésnek, hogy az Aradi közönség a döntő után megtapsolta a mi gyermekeinket is – mondta Kovács Henrik

A torna végerdeménye: 1. CS Atletico Arad fekete, 2. Gyulasport NKft., 3. AFC UTA Arad. 

A Gyulasport NKft. CsapataSztojka ÉnokSztojka EnzóBányai ZsomborHegyi CsanádNagy ZalánMartyin JánosRoszik Dominik és Juhász Marcell

 – Összességében pozitív hétvégét zártunk, mert rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodtak a gyerekek, a szülők és én is. Külön öröm számomra, hogy minden tekintetben helytálltunk, mert elismerték a gyerekek játéktudását, a magyar virtust is megtapasztalhatták ellenfeleink és a közönség. Nem mellesleg több játékosunkat megdicsérték az ellenfél edzői és az Aradi felnőtt csapatból kilátogató felnőttjátékos is. A szülőknek is jár a dicséret, mert nagyon sportszerűen és a Gyulasportot megfelelően képviselve biztatták gyermekeiket – értékelte a tornát Kovács Henrik.