Évet zártak a tekebajnokság csapatai

Befejeződtek a Suzuki Kupa városi tekebajnokság 2022/2023-as csapat- és sprintküzdelmei. A csapatoknak hagyományosan közös vacsorát szerveztek a Magyarvárosi Sörözőben, ahol átadták a legjobbaknak járó elismeréseket. 

Fotó: Hajdúné Balázs Erzsébet

Az eseményen Szalai György, a kupa alapítója és Bodor István, a verseny szervezője köszöntötte a megjelenteket. Utóbbi megköszönte a csapatoknak az egész éves versengést, külön kiemelve a Vízügy „Csak Csajok” együttesét, amely először vett részt a sprintbajnokságon. A szervező köszönetet mondott az egész éves segítségért Kertes Istvánnak, a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének és Prohászkáné Nemes Szilvia sportszervező menedzsernek. Bodor István kiemelte: a bajnokság szeptemberben ismét elrajtol.  

A városi tekebajnokságot a Kövite-Sarkadkeresztúr csapata nyerte, amely 28 mérkőzésből 27 alkalommal győztesen hagyta el a pályát, és egyetlen alkalommal szenvedett vereséget. A második helyen az Ismerős Arcok zárta a versengést, harmadik helyen az Öregfiúk végzett.  

A sprintcsapatbajnokságon az első helyet a Minden Fa Számít gárdája szerezte meg, az ezüstérmet a Kövite-Sarkadkeresztúr vehette át, a harmadik helyen pedig a Magyarvárosi Söröző zárta a kiírást. 

Az év újonc játékosának járó elismerést Trucz Levente vehette át, az év újonc csapatának a Vízügy „Csak Csajok” gárdáját választották. 

A legjobb egyéni átlagot Domokosné Galambos Ildikó (441,375) és Makra György (466,083) érte el. A legtöbb ütött fát Nadicsán Martina (475 fa) és Schriffert Károly (526 fa) szerezte a bajnokságon.

A Suzuki Kupa végeredménye: 1. Kövite-Sarkadkeresztúr 54 pont, 2. Ismerős Arcok 44 pont, 3. Öregfiúk 36 pont, 4. „LL Kétegyháza 30 pont, 5. Magyarvárosi Söröző 25 pont, 6. Baráti Bt. 18 pont, 7. Szabó Legények 16 pont, 8. Régi-Újak 1 pont. 

A sprintcsapatbajnokság végeredménye: 1. Minden Fa Számít, 2. Kövite-Sarkadkeresztúr, 3. Magyarvárosi Söröző, 4. Logikus, 5. Vízügy „Csak Csajok”.

 A díjátadót követően Beleznai István, aki 15 évig szervezte a Suzuki Kupát, kvízjátékot szervezett. Az eseményt vacsorával és beszélgetéssel zárták a résztvevők.   

(Gyulai Hírlap)