Hazai pályán is győzelmet aratott a gyulai focicsapat

Gyulai Termál FC–Jamina SE 4-0 (1-0) 

A Megyei I.-es labdarúgó-bajnokság második fordulójában a Gyulai Termál FC csapata a Jamina SE együttesét fogadta augusztus 18-án. Az idegenben győzelemmel kezdő fürdővárosi gárda hazai pályán is begyűjtötte a három pontot. 

Fotó: Gyulai Hírlap

Gyulai Termál FC: Füstös, Tanner, Dajcs (Nagy), Borbély (Szabó V.), Varga T., Szabó P., Zabari, Repisky (Katona), Bojtos (Varga J.), Trescsula (Kukla) és Szabó Zs.  

A fürdővárosi gárda magabiztos győzelemmel kezdte a pontvadászatot, 0-4-es mérkőzésen hozta el győzelemért járó három pontot szeghalmi riválisától. A békéscsabai együttes nem kezdte jól a bajnokságot, az első fordulóban a bajnoki címre törő Szarvasi FC csapatával találkozott, és 1-3-as vereséget szenvedett. A gyulai keret számára fontos volt a győzelemért járó pontok megszerzése, hiszen a folytatásban két rangadón is helyt kell állnia, a Békéscsaba 1912 Előre II. otthonában, majd hazai pályán a Szarvasi FC ellen. 

A soros fordulóban a hazai együttes folyamatosan nyomás alatt tartotta szomszédvári riválisát. A gyulai keret a villámgyors szélső támadásokra építette játékát, ellenfele pedig hosszú indításokkal igyekezett a gyulai védelmet átjátszani.  

Ahogy telt az idő, Brlázs Gábor együttese egyre több időt töltött a békéscsabai térfélen, a két exgyulaival (Bogár Imrével és Fülöp Csabával) felálló, fegyelmezetten és hatékonyan működő jaminai védelem azonban rendre hatástalanította a hazai lehetőségeket. A szurkolók talán már el is könyvelték a gól nélküli első félidőt, ám a 44. percben Zabari érkezett jó ütemben, és szerezte meg csapata vezető gólját. 

A fordulás után sem változott a játék képe, alig tíz perc elteltével Tanner a kapu torkából talált be a vendégkapuba. Hat perc múlva ismét Tanner volt eredményes, a 83. percben pedig Varga T. állította be a négygólos hazai győzelmet. 

A Gyulai Termál FC csapata kiválóan rajtolt el a bajnoki pontvadászatban, Brlázs Gábor együttese két mérkőzésen nyolc gólt szerezve és egyet sem kapva áll a tabella első helyén. A fürdővárosi gárda a következő fordulóban a vereséggel rajtoló, és a szombati játéknapon pályára lépő lila-fehér csapat otthonába utazik, majd a mostani fordulóban a békéscsabai együttessel meccselő szarvasi csapatot látja majd vendégül.

(Gyulai Hírlap)